Orsolya
4 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Szigorítás a hoki Mol Liga rájátszásában

2013.02.20. 10:01

Szigorúan megbüntetik a szurkolói rendbontásokat a jégkorong MOL Liga március 2-án kezdődő rájátszásában. A versenybíróság szerdai közleménye szerint a csapatokkal szemben elvárás, hogy a mérkőzéseken a "szükségesnél nagyobb feszültség ne legyen". Minden nézőtéri rendbontást szigorúan megbüntetnek. Az ilyen eseteket külön kezelik, az esetleges előzményeket nem veszik figyelembe. Hasonlóképpen minden olyan esetet szankcionálnak, amelyekben a játékosok, hivatalos személyek a nézőket provokálják.

Kerey Péter ligaelnök az MTI-nek elmondta: a szigorú büntetés elsősorban pénzbírságot, de játékosok és hivatalos személyek esetében akár eltiltást is jelent.

A rájátszásban, ha az alapjátékidő (60 perc) után döntetlen az állás, a hosszabbításban az első gólig játszanak. A csapatok húszpercenként kapnak negyedóra pihenőt, és - ha nincs kiállítás - 4-4 mezőnyjátékos lehet a pályán. Ezen kívül lesz gólbíró és - egyelőre csak Miskolcon - videóbíró.

Amennyiben a találkozót közvetíti a televízió, az adás látható lesz a zsűrifülkében is, és szükség esetén lehet visszajátszást kérni. A csapatok - ha még nem volt időkérésük - a mérkőzéseken egyszer kérhetnek visszajátszást. Ha a vitatott szituációban a visszajátszást kérő csapatnak van igaza, a későbbiekben még van joga időt kérni. Ellenkező esetben elvész a jog az időkérésre az adott találkozón. A MOL Liga alapszakasza hétfőn zárul. A Dunaújváros és a Miskolc már biztos elődöntős, a fennmaradó két helyért a Csíkszereda, az Érsekújvár és a Brassó küzd.