Darab szar vagy, én meg magyar ember

2013.03.20. 13:40
Az Index megszerezte a magyar hokikapus, Hetényi Zoltán letartóztatási jegyzőkönyvét.
Hetényi Zoltán
Hetényi Zoltán
Fotó: Gwinnett County Ga. Police Dept.

A Gwinnet County-i rendőrkapitányság jelentése szerint a magyar hokikapus, Hetényi Zoltán részeg volt, amikor vasárnap hajnalban letartóztatták egy duluthi bárban, majd a rendőrautóban őrjöngött.

A rendőrjárőr hajnal két óra után pár perccel érkezett Satellite sugárúton található Arena Tavernhoz, ahol az erősen ittas Hetényit ekkor már a földre teperte a szórakozóhely személyzete. A rendőrség kikérdezte azt a pincérnőt, akit a magyar hokikapus többször is fogdosott.

A nő elmondta, hogy Hetényi előbb kétszer a fenekét, majd harmadszor, két kézzel a mellét markolta meg. A pincérnő ezután kiabálni kezdett a férfival, és azt mondta neki, hogy hagyja el a helyet, majd szólt a szórakozóhely alkalmazottjainak. A személyzet rángatta ki a parkolóba Hetényit, aki közben össze is verekedett a férfiakkal, és azt ordibálta, „gyűlölöm az amerikaiakat és a niggereket".

A nő az intézkedő rendőrnek azt mondta, szexuális zaklatás miatt feljelentést akar tenni. Hetényit ezután megbilincselték, és a rendőrautó hátsó ülésére ültették, ahol dührohamot kapott. A jelentés szerint köpködni kezdett, és lefejelte az ablakot.

Hetényi tagad

„Nem követtem el, amivel vádolnak, biztos vagyok benne, hogy a tárgyaláson tisztázni fognak a szexuális tettlegesség vádja alól. Ugyanakkor végtelenül sajnálom, hogy felelőtlenül viselkedtem és szégyent hoztam magamra, a csapatomra és legfőképp a hazámra. Az, hogy a csapatommal ünnepeltem, nem mentség arra, hogy megbántottam másokat. Most csak abban reménykedem, hogy viselkedésemmel és játékommal jóvá tudom tenni ezt a hibát, és megbocsátanak nekem", írja az nso.hu-n közzétett közleményében Hetényi.

A hokis az út alatt sem tudott megnyugodni, a rendőr anyját kurvának nevezte, és azt is a szemére vetette, hogy az ő adójából él. Pár perccel később ismét ordibálni kezdett, és azt kérdezte a rendőrtől, miért nem a niggereket tartóztatja le helyette, akik tíz dollárral meglopják az embereket. Végül azt mondta a rendőrnek, „egy darab szar vagy, én meg egy magyar ember".

A jelentés azt is megjegyzi, külön cellába kellett zárni a férfit a viselkedése miatt. Hetényi a saját címét sem tudta megmondani, és nem volt Amerikában érvényes jogosítványa.

Kerestük a szórakozóhelyet is, de nem kívántak nyilatkozni az ügyben.

Hetényi azért tartózkodott a Georgia állambeli városban, mert csapatával, az Orlando Solar Bearsszel meccse volt a helyi Gwinnett Gladiators ellen.

Hétfő este a magyar szövetség szakmai alelnöke, Kovács Csaba Rick Chernomaz szövetségi kapitánytól úgy tudta, hogy Hetényi kedden már szabadlábon volt, van repülőjegye Budapestre, és szeretne mielőbb csatlakozni az április 14-én kezdődő, budapesti divízió I.-es világbajnokságra készülő válogatotthoz.