Flikflakos hanyattesés, de gól lett belőle

2013.11.30. 16:39

A Detroit Red Wings 5-0-ra verte a New York Islanderst az NHL-ben. A második detroiti gól egészen elképesztő módon született, Darren Helmnek majdnem egy szaltót is összejött, miközben beütötte a korongot.

Helm az egyik leggyorsabb korcsolyázó az NHL-ben, messziről rá is startolt egy korongra. A védő Andrew MacDonald megpróbálta kiszorítani őt, de óriás volt a sebességkülönbség. Kevin Poulin is kimozdult a kapujából, hogy majd akkor ő tisztáz, de katasztrofálisan tette.

Átesett a kapuson, mégis gól

Helm őt is megelőzte, és mielőtt még fellökte volna Poulin, valahogy bele tudott ütni a korongba. Amíg a detroiti átpördült a korong és ütője is a kapuban kötött ki, majd a visszakorcsolyázó MacDonald is dobott egy hátast Poulinba ütközve.

Helm a meccsen két gólt ütött, de nemcsak ezért dicsérték csapattársai. Azt mondták, különleges sebessége a helyzetek megteremtése mellett a védekezésben is jól jön. A detroiti sokat fejlődött, a korábbi szezonban sérülések hátráltatták, de most, hogy megjött az önbizalma, és állítása szerint a korongot is jobban kezeli, már csapatának harmadik legjobb góllövője. Tizenhárom meccsen hétszer talált be.