Magosi belesérült az egyik szlovák bombába

2016.05.07. 18:02

Magosi Bálint szárkapocssérülés miatt nem játszik vasárnap Kanada ellen az oroszországi jégkorong-világbajnokságon. A francia Briancon légiósa a szlovákok elleni szombati, 4-1-es vereség során, a második harmadban blokkolt egy erős lövést, és a diagnózis szerint beduzzadt nap pihenőt írtak elő a számára.

Ez azt jelenti, hogy a címvédő ellen vasárnap nem léphet pályára, viszont a keddi, franciák elleni fontos összecsapáson ismét számíthat rá Rich Chernomaz szövetségi kapitány. Sagert Kalvin játéka kérdéses: a kanadai születésű miskolci hátvédet egy korong találta fejen ugyancsak a szlovákok elleni találkozón, és kórházban kezelték.

Egymás ellen játszott szombat délután a magyar jégkorong-válogatott két csoportellenfele, a két védett ország, Németország és Franciaország, végül kiélezett meccsen szétlövéssel a franciák nyertek 3-2-re.

Az álmosan kezdő németek alaposan összekapták magukat a második harmadra. 1-0-s francia vezetés után többet lőttek kapura, veszélyesen is támadtak, de így is csak egy 2-2-es döntetlenre sikerült hozni a 60 percet. A második harmad kifejezetten jó játékot és német fordítást hozott. Elképesztő sokat és főleg hatalmasokat ütközött mindkét csapat, erre mindenféleképp figyelni kell mindkét válogatott elleni meccsünkön.

A találkozó legszebb gólja a franciák egyenlítő találata volt, 50 másodperccel a második harmad vége előtt, Gregory Beron bombájába Valentin Claireaux tette bele zseniálisan a botját. A kapusnak esélye sem volt.

A moszkvai csoportban északi rangadó volt, ezen Dánia simán, 3-0-ra verte Norvégiát. A magyar csoportban a fehérorosz és az amerikai áll a magyarokkal hasonlóan nulla ponttal,, ők szombat este játszanak egymással.