Begörcsölt a hokiválogatott, simán kikapott

2016.05.10. 22:05

A magyar válogatott 6-2-re kapott ki Franciaországtól az A-csoportos jégkorong-világbajnokság kedd esti meccsén. Ennél jobbat nem is érdemeltünk, komoly helyzetünk is alig akadt, kettős emberelőnyben kapura sem nagyon tudtunk lőni. A nagy akarásnak nyögés lett a vége, de van még négy meccsünk.

Az első harmadban lőttünk két kapuvasat, sőt még mi domináltunk, erre kaptunk három olyan buta gólt, amelyet simán el lehetett volna kerülni. Először egy olyat, amibe a kapunk előtt álló csatár nyúlt bele (ezt ugye a védőnek semlegesítenie kellet volna), aztán egy olyat, amikor Rajna lábai között ment be, mert későn zárt a magyar kapus. Majd végül egy olyat, amikor a magyar védő korcsolyájáról pattant be. És erre csak egyszer tudtunk válaszolni.

A második harmadban nyilvánvaló cél volt a szépítés, de csapkodó játékkal próbáltunk zavart kelteni. Kétszer voltunk emberelőnyben, kapura sem igazán sikerült lőni, sőt, igazi ziccert nem sikerült kialakítani. Görcsössé vált a játékunk, és ezen a világbajnokságon a legrosszabb negyven percet produkáltuk. Talán azért, mert a legjobb negyvenet kellett volna, de a rutinunk és tapasztalatunk még nem elég ehhez.

A harmadik harmadban sem sikerült úgy felpörögni, hogy esélyünk lett volna megfordítani a meccset. Bár a kapura lövésekben elhúztunk, de olyan irgalmatlan nagy ziccerünk nem volt. Aztán Vas Márton passzából ütött Sofron gól felvillantott valamit, majd jött egy kettős emberelőny is, de még kapura sem ütöttünk belőle. Sacha Treille pedig mesterhármast vágott nekünk, a harmadikat olyan szemtelenül, hogy se távol, se közel nem volt magyar védő.

Nem volt jó nézni ezt a meccset. Minden csapat életébe előfordul, hogy egy sorozatban egy nagyon rossz meccset játszik, de sajnos éppen a legfontosabb találkozón esett meg velünk. Nem jó érzés, mert a szlovákok nem tették meg azt a szívességet, hogy tönkreverjék a németeket. Sőt, 5-1-re kikaptak. Így aztán már csak a csodában bízhatunk, ami a sportban elő szokott fordulni, a jégkorongban nagyon ritkán.

Szerdán, ugyanebben az időpontban a finnekkel játszunk. 

Chernomaz: Köszönjük a nagyon értékes leckét

"Azzal a reménnyel érkeztünk Szentpétervárra, hogy néhány riválisunkat megszorongathatjuk, ellenük szép eredményt érhetünk el. Ezek között volt a francia válogatott is. Azonban most láttuk, hogy az ellenfél kemény kezdése után türelmes és fegyelmezett maradt" - mondta a 6-2-es vereséggel zárult találkozó utáni sajtótájékoztatón Rich Chernomaz szövetségi kapitány. 

 "Főleg a meccs elején nagyon bonyolítottuk a játékot ahelyett, hogy egyszerűsítettük volna. Sajnos, rossz döntéseket hoztunk, amikor nálunk volt a korong, ebből lehetőségekhez jutottak a franciák és gólokkal büntettek. A hat góljukból négynél ezen a szinten védhetetlen lövésig játszhattak. Köszönjük a nagyon értékes leckét" - idézi az MTI a kapitányt. 

Magyarország-Franciaország 2-6 (1-3, 0-1, 1-2)

Szentpétervár, vezette: Roman Gofman (orosz), Jozef Kubus (szlovák)

Magyarország: Rajna, Vay - Wehrs, Dudás, Galló, Erdély, Sarauer - Szirányi, Sagert, Sofron, Bartalis, Sebők - Stipsicz, Vas M., Nagy G., Kógert, Vas J. - Garát, Kovács, Benk, Nagy K., Banham.

Franciaország: Hue, Quemener - Auvitu, Moisand, Fleury, Bellemare, S. Treille - Beron, Chakiachvili, Y. Treille, Meunier, Perret - Janil, Raux, da Costa, Bertrand, Bozon - Dieude Fauvel, Claureaux, Ritz, Lamperier, Desrosiers.

Gólszerzők

  • Ritz (Auvitu, Moisand) 09:14 (0-1)
  • Vas M. (Nagy G., Wehrs) 13:10 (1-1)
  • S. Treille 17:28 (1-2)
  • Fleury (Bellemare, Auvitu) 19:26 (1-3)
  • Chakiachvili (Y. Treille) 38:03 (1-4)
  • Sofron (Vas M., Bartalis) 47:58 (2-4)
  • S. Treille (Bellemare, Fleury) 53:03 (2-5)
  • S. Treille (Bellemare, Claireaux) 56:11 (2-6)