Rafael
19 °C
33 °C

Hokikapitány: A kritikus helyzetekben is jól döntöttünk

2016.05.14. 18:35

A magyar válogatott felkészültségét, fegyelmezettségét és az összpontosítást dicsérte Rich Chernomaz szövetségi kapitány a fehéroroszok felett aratott történelmi, 5-2-es győzelem után az oroszországi jégkorong-világbajnokság szombati játéknapján. Chernomaz a találkozó utáni sajtótájékoztatón kiemelte: a mostani válogatott más volt, mint egy nappal korábban az amerikaiak ellen, írja az MTI.

„Nagyon felkészültünk a fehéroroszokból, az eltervezett játékot szinte végig tudtuk hozni. A kritikus szakaszokban is jól döntöttünk, így a korábbiakhoz képest kevesebb sansza volt az ellenfélnek. Maradt esély a bennmaradásra, ami a magyar-német, illetve a fehérorosz-francia meccstől függ” – tette hozzá a magyar kapitány, aki megjegyezte, a tavalyi, krakkói feljutáshoz hasonló érzése lehetett mindenkinek, a szurkolóknak is, játékosoknak is, akkor ugyancsak üres kapus góllal alakult ki a végeredmény, és akkor is hasonló eufóriát váltott ki.

"Csalódott vagyok az eredmény miatt. Nem tudtunk elegendő helyzetet kialakítani a győzelemhez. Tavaly még a negyeddöntőért harcoltunk, most pedig néhány játékos teljesítménye, az emberelőny és emberhátrányos helyzetek kihasználása, valamint a kapusteljesítmény miatt a bennmaradásért" - mondta Dave Lewis, a fehéroroszok szövetségi kapitánya, aki kiemelte: a magyarok remek meccset játszottak és kihasználták a lehetőségeiket.

A két emberhátrányos gólt szerző Vas János azt hangsúlyozta: ugyan most lehet kicsit örülni, de még nincs vége a vb-nek, és mivel a válogatott ismét saját kezébe vette a sorsát, nem szabad kiengedni:

"A németek ellen két nap múlva ismét csodára lesz szükség. Ugyanilyen fegyelmezetten kell játszani akkor is."

A 19 lövésből 17-et megfogó Rajna Miklós kitért rá, hogy mindenki bízott a másikban, így igazi csapatsiker a mostani.

"Végre tudtunk helyzeteket kialakítani, és azokat be is lőttük. Amikor pedig védekezni kellett, akkor meg a védelem volt jó. Sok segítséget kaptam a társaktól" - mondta Rajna.

"Bízunk benne, hogy ilyen játékkal sikerül bennmaradnunk. A németek ellen sem adjuk fel, pedig ők az esélyesek. Próbáltam higgadt maradni a kiugrásomnál, néztem, mire készül a kapus, ezért lőttem az ő jobb oldalára a korongot" - mondta Sebők Balázs, aki 25 találkozó után volt ismét eredményes.

Nagy Gergő örült annak, hogy ismét sikerült történelmet írniuk, 77 év után szerzett pontot az élvonalban a válogatott.