Irgalmatlan nagy gólt lőtt 18 éves finn hokis

2019.05.17. 09:35

Hatalmas gólt lőtt csütörtökön a hoki-vb-n a közelgő NHL-draft egyik legnagyobb tehetsége, a 18 éves Kaapo Kakko, aki a dánok elleni meccs második harmadában egyenlített óriási szóló után.

Kakko a felezővonal előtt kapta meg a korongot, ekkor kezdett felgyorsulni, majd simán elvitte a korongot a bottal odapiszkáló dán mellett, ugyanilyen könnyedén került ki egy keresztező másik védőt, hogy aztán a kapust elfektetve, szinte a kapu mögül üssön gólt.

A 188 centis, 87 kilós finnre nem mondhatjuk,hogy a vb egyik nagy felfedezettje, hiszen az NHL-csapatok alig várják, hogy megszerezzék, de mindképpen igazolja tehetségét a szlovákiai tornán, ahol eddig hat gólnál és egy gólpassznál jár négy meccsen, ezzel ő lőtte a finnek góljainak felét.

Kakko 2018-ban U18-as, idén januárban pedig junior vb-t nyert a korosztályos finn csapattal, utóbbin ő szerezte a döntő győztes gólját.

A finnek végül 3-1-re fordítottak Dánia ellen, három győzelemmel és egy vereséggel jelenleg a csoport második helyén állnak Németország mögött.