Antal, Antónia
-7 °C
-2 °C

50 méteres bombagólt lőtt a 18 éves debreceni hokis

2019.10.02. 20:24

Az év gólja – a mérkőzés videófelvételén hallatszik (1 óra 23 perc körül), amint ezt mondja egy öblös férfihang a keddi PHC-Debreceni HK utánpótlásmeccsen az orosz Anton Ivanov találata után. Még nagyon a szezon elején vagyunk, de a kijelentés nem tűnik túlzónak: a debreceni játékos nagyjából 50 méterről, a saját harmadából lőtt hatalmas gólt, igaz, ebben benne volt a hazaiak kapusa, Maros Botond is. A lövés pontossága és ereje ezzel együtt elképesztő, sokszor üres kapura nem tudnak ilyen pontosan célozni játékosok.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Ki látott mát ilyet?! Gyaníthatóan nagyon kevesen. Az elképesztő találat október 1-én esett, a PHC-DHK mérkőzésen. A gólt junior csapatunk kiváló támadója, Ivanov Anton szerezte, 2 másodperccel a találkozó vége előtt. Nyilván a helyszínen is sokan hitetlenkedve csóválták a fejüket, amikor Ivanov lendítette az ütőjét; mit akar ez a gyerek ötven méterről?! Az biztos, hogy ezt nagyon kevesen vállalták volna el egy nyert meccs legvégén. Anton azonban bízott önmagában, elhitte, hogy lehetséges és megcsinálta! Itt a bizonyíték, hogy a hokiban (majdnem) minden megtörténhet! #welovehockey #dhk #debrecenihokiklub #jegkorong @aivanov001

Debreceni Hoki Klub (@debrecenihokiklub) által megosztott bejegyzés,

A gól az U21-es, vagyis a felnőttek alatti legidősebb korcsoportos utánpótlás-bajnokságban esett, a találatot szerző Ivanov azonban még csak 18 éves, a múlt szezonban még a DHK U18-as csapatában is szerepelt. A játékos tavaly érkezett Magyarországra – előtte a Lokomotiv-2004 Yaroslavl utánpótlás csapataiban játszott –, és a hazai utánpótlás egyik leggólerősebbje.

Az előző szezonban a debreceniek U18-as és U20-as csapataiban is szerepelt, elképesztő mutatókkal.

  • Az osztrák bázisú U18-as bajnokságban 30 meccsen 85 pontot szerzett (45 gól, 40 gólpassz),
  • a szintén osztrák bázisú U20-as ligában 9 meccsen 10 gólt lőtt és volt 1 asszisztja, míg
  • a hazai U18-as bajnokságban 15 meccsen 25 góllal és 25 gólpasszal 50 pontot ért el.

A formája idén sem romlott, ebben a szezonban a hazai szövetség honlapja szerint 40 százalékos lövéshatékonysággal 15 gólnál és 7 gólpassznál jár, amit mindössze hat mérkőzésen ért el. Nem meglepő, hogy vezeti a góllövőlistát és a kanadai ponttáblázatot is, és teljesítményét még inkább felértékeli, hogy a DHK góljainak több mint felét ütötte (15-öt a 28-ból).

A keddi szépségdíjas gólnak – amely ráadásul mindössze 2 másodperccel a vége előtt született – van egy apró szépséghibája is: hogy már teljesen tét nélküli szituációban lőtte. Ivanov csapata, a DHK ugyanis akkor már 5-0-ra vezetett a Pesterzsébet ellen (abból az ötből négyben volt szerepe Ivanovnak, egyet lőtt, hármat előkészített).

A 11 csapatos U21-es bajnokságban a keddi forduló után a Debrecen az 5. helyen áll, hat meccséből négyet megnyerve, 12 ponttal, míg a PHC a 7., eddigi hét meccsén 7 pontot gyűjtött.