Ennél rosszabbul nem lehet büntetőt lőni a jégkorongban

2020.01.14. 10:59

Háromgólos hátrányból fordított a Philadelphia Flyers, és szétlövésben nyert a vendég Boston Bruins ellen az észak-amerikai jégkorongliga, az NHL hétfői játéknapján, írta az MTI.

A szétlövések során a Boston Bruins egyik sztárja, a kanadai Brad Marchand a jégkorong történetének egyik legrosszabb büntetőjét végezte el.

Amikor a Boston ötödik próbálkozója, Marchand a felezővonalon lévő korongot a Flyers kapujára akarta vezetni, akkor nem sikerült neki eltalálnia azt, hanem felette ütött el, és a korong csak néhány centit mozdult el.

A játéknapjának többi meccsén megszakadt a Calgary Flames ötmeccses győzelmi szériája: a Flames a Montreal Canadiens vendégeként kapott ki 2-0-ra hétfőn. A hazaiak hálóőre, Carey Price 31 védést bemutatva pályafutása 46. kapott gól nélküli találkozóját hozta le.

Ugyancsak érintetlen maradt a hálója a 23 kapura lövést hárító Ilja Szamszonovnak, a keleten első Washington Capitals 22 éves orosz kapusának első shutoutja volt a Carolina elleni. A Washington mindkét gólját honfitársa, Alekszandr Ovecskin szerezte, aki immár

686 találattal a 11. az NHL örökrangsorában, négy góllal lemaradva a listán 10. Mario Lemieux mögött.

A címvédő és a nyugati főcsoportot toronymagasan vezető St. Louis Blues sorozatban négy győzelemnél jár azzal, hogy saját közönsége előtt 4-1-re nyert az Anaheim Ducks ellen.

A New York-i együttesek rangadóján 6-2-re nyert az Islanders ellen a házigazda Rangers, amelyben az orosz Artemij Panarin két gólig és három asszisztig jutott.

Eredmények:

  • Philadelphia Flyers-Boston Bruins 6-5 - szétlövéssel
  • Montreal Canadiens-Calgary Flames 2-0
  • Washington Capitals-Carolina Hurricanes 2-0
  • St. Louis Blues-Anaheim Ducks 4-1
  • New York Rangers-New York Islanders 6-2