Ovecskin újabb halhatatlant ért be az örökranglistán

2021.03.16. 09:05
A Washington Capitals sorozatban ötödik győzelmét aratva 6–0-ra nyert a Buffalo Sabres vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján.

A fővárosiak orosz sztárja, Alekszandr Ovecskin pályafutása 717. gólját szerezte a találkozón, ezzel holtversenyben hatodik helyre jött fel Phil Esposito mellé az NHL örökranglistáján, amelyet Wayne Gretzky vezet 894 találattal. A pontlistán Ovecskin 1299-nél jár, ő lehet a 35. játékos, aki átlépi az 1300-as határt. A washingtoniak cseh kapusa, Vitek Vanecek 23 védéssel járult hozzá csapata sikeréhez. A Capitals továbbra is második helyen áll a keleti divízióban.

Fontos jubileumhoz ért Jevgenyij Malkin is, aki a Pittsburgh Penguins Boston elleni sikere alkalmával 1100. NHL-pontját szerezte, ezzel Ovecskin és Szergej Fjodorov után ő lett a harmadik orosz, akinek ez sikerült. A Penguins kapusa, a kanadai Tristan Jarry remekelt, 42 védést mutatott be a 4–1-es győzelem alkalmával. A Pittsburgh sorozatban hatodszor nyert és ott van a Washington nyomában.

A központi divízióban első Florida Panthers saját csarnokában nyert a Chicago ellen, a címvédő Tampa Bay Lightining ugyanakkor 4–1-re kikapott a Nashville-től. A Predatorsban a svéd Calle Järnkrok emberhátrányos gólja mellett kiosztott három gólpasszt is, a finn Pekka Rinne pedig 38 alkalommal védett.

A Vegasban védő kanadai Marc-Andre Fleury karrierje 481. győzelmét szerezte, ezzel már csak három sikerre van a kapusok örökraglistáján hatodik Ed Belfourtól.

Eredmények:
Buffalo Sabres–Washington Capitals 0–6
Florida Panthers–Chicago Blackhawks 6–3
New York Rangers–Philadelphia Flyers 4–5 – hosszabbítás után
Ottawa Senators–Vancouver Canucks 2–3 – hosszabbítás után
Pittsburgh Penguins–Boston Bruins 4–1
Winnipeg Jets–Montreal Canadiens 2–4
Calgary Flames–Edmonton Oilers 4–3
Vegas Golden Knights–San Jose Sharks 2–1

(MTI/Index)