Káromkodva kárörvend az NHL a Vegas blamáján

GettyImages-1392240789
2022.04.28. 10:16
Eric Comrie 35 lövést védve első kapott gól nélküli mérkőzésén van túl az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szerdai játéknapján, amelyen csapata, a Winnipeg Jets 4–0-ra legyőzte a vendég Philadelphia Flyerst.

A 26 éves hálóőr mellett Kyle Connor remekelt: egy gólja mellett kiosztott két gólpasszt is.

A tavalyi döntős, a mostani szezonban rendkívül gyengén teljesítő Montreal Canadiens kilenc vereség után nyert ismét, a New York Rangers otthonából hozta el a két pontot a patinás kanadai klub.

Matematikailag is eldőlt, hogy a Vegas Golden Knights nem lehet ott a hétfőn rajtoló rájátszásban, miután szétlövésben kikapott Chicagóban. Így aztán a Dallas Stars számára vált biztossá a playoffszereplés azzal, hogy hazai környezetben háromgólos vezetést követően egy pontot szerzett az Arizona Coyotes ellen.

A Vegas hoppon maradásának szinte az egész NHL egy emberként örül. Az előző játéknapon a San José Sharks üzent egy akrosztikonnal az óriáskivetítőn, a szavak kezdőbetűjéből a „Fuck the Knights” szöveget lehetett kiolvasni, erre reagált ma hajnalban a Dallas Stars egy mondattal, ott a „U R welcome”, azaz szlengesítve a „Szívesen” jön ki.

 A Vegas ezt többek között azzal érdemelte ki, hogy egész évben manipulálta a fizetési plafont, 100 millió dolláros játékosállományt hozott össze, miközben a maximum 81,5 millió dollár.

A Los Angeles Kings sorozatban ötödször diadalmaskodott, 5–3-ra verte az újonc Seattle Krakent. Gabriel Vilardi három ponttal (egy gól, két gólpassz), Jonathan Quick pedig 37 védéssel járult hozzá, hogy a hazaiak megszakítás nélkül negyedszer is kikapjanak.

Eredmények:
Winnipeg Jets–Philadelphia Flyers 4–0
New York Rangers–Montreal Canadiens 3–4
Chicago Blackhawks–Vegas Golden Knights 4–3, szétlövés után
Seattle Kraken–Los Angeles Kings 3–5
Dallas Stars–Arizona Coyotes 3–4, hosszabbítás után

(Index / MTI)

(Borítókép: Max Pacioretty, a Vegas Golden Knights szélsője. Fotó: Getty Images)