Korábbi NHL-edző veszi át a DVTK irányítását

2023.05.02. 17:39
Steve Kasper személyében kanadai vezetőedzője lesz a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapatának a 2023/24-es idényben.

A klub kedden a honlapján jelentette be a 61 éves szakember szerződtetését, kiemelve, hogy korábban vezetőedzőként dolgozott a világ legrangosabb jégkorongligájában, az NHL-ben, legutóbb pedig a KHL-ben szereplő Kunlun Red Star másodedzője volt.

A dvtk.eu oldal az új trénert bemutatva kitér rá, hogy játékos-pályafutása során Kasper 13 szezonban 915 mérkőzésen szerepelt az NHL-ben. Kilenc idényen át erősítette a Boston Bruins csapatát, majd szerepelt a Los Angeles Kings, a Philadelphia Flyers és a Tampa Bay Lightning együttesében is.

Játékosként a liga egyik legjobb védekező szellemű csatáraként tartották számon.

Visszavonulása után Bostonban a Bruins másodedzője volt, majd a következő szezonban a klub farmcsapatát, a Providence Bruinst vezette az AHL-ben. Ezt követően vezetőedzői megbízást kapott az NHL-ben, két idényen keresztül irányította a Boston Bruins együttesét. Később a Toronto Maple Leafsnél is dolgozott az NHL-ben játékosmegfigyelőként.

Imádom a jégkorongot és imádom az új kihívásokat. Tisztában vagyok vele, hogy a DVTK egy stabil hátterű multisportklub, a jégkorongnak pedig nagy hagyománya van a városban. A körülmények adottak lesznek, hogy kiszolgáljuk a szenvedélyes szurkolótáborunkat

– idézte őt a honlap. Hozzátette: olyan típusú edzőnek tartja magát, aki elvárja a fegyelmezettséget, ugyanakkor szeret nyugalmat árasztani a játékosai felé, és kimutatni, hogy hisz bennük.

Olyan vezetőedzőt kerestünk, aki rendszerben gondolkozik, minden részletre kiterjedően tudja irányítani a munkát, nyitott gondolkodású, és partnerként kezeli a kollégáit. Steve Kasper megfelel ezeknek a kritériumoknak, a tárgyalások során éreztük, hogy motivált és szeretne maradandót alkotni a DVTK Jegesmedvéknél

– mondta Láda Balázs, a DVTK Jegesmedvék általános igazgatója.

A legutóbbi idényben a DVTK – Tokaji Viktor irányításával – a negyeddöntőig jutott az Erste Ligában.