Önszántából távozik posztjáról a magyar jégkorong-válogatott edzője

2023.07.13. 15:02
A Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője és magyar válogatott szövetségi kapitánya az Egyesült Államokban folytatja karrierjét – adta hírül a Magyar Jégkorong Szövetség.

Mint írták, a szakember jelezte, hogy nem szeretne visszatérni Magyarországra, és kezdeményezi a szövetségi kapitányi szerződésének felbontását, valamint nem folytatná munkáját a Hydro Fehérvár AV19 csapatával sem. Kevin Constantine családi okokkal és azzal indokolta, hogy lakóhelyéhez közeli munkalehetőséget ajánlottak fel számára.

Kevin Constantine
Kevin Constantine
Fotó: jegkorongszovetseg.hu

A magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya határozott idejű szerződéssel rendelkezett, amely értelmében még az ő feladata lett volna az olimpiai selejtezőre és a Divízió 1/A világbajnokságra felkészíteni a magyar válogatottat. 

„Teljesen váratlanul ért minket Kevin döntése, hiszen kétéves, határozott idejű szerződése van, ami alapján nem volt kérdéses a szövetségi kapitány kiléte. A megállapodás felbontásának feltételeiről egyeztetünk, az érdekeinket érvényesítjük az ügyben” – mondta Sipos Levente, az MJSZ főtitkára.