Vége! Elköszönt a címeres meztől a magyar hokiválogatott korábbi kapitánya

2024.02.12. 15:55 Módosítva: 2024.02.12. 15:57
Nagy Gergő nem lép többet pályára a magyar jégkorong-válogatottban. A nemzeti együttes korábbi csapatkapitánya, a Ferencváros kulcsembere hétfőn közösségi oldalán jelentette be döntését.

A 34 éves csatár – Kóger Dániel és Hetényi Zoltán társaságában – fiatal tehetségként, a magyar jégkorong egyik ígéreteként vehetett részt a 2009-es, zürichi A-csoportos világbajnokságon, majd rutinos, már meghatározó játékosként volt ott a 2016-os, szentpétervári eseményen, illetve tavaly a tamperei tornán.

Nagy Gergő múlt hét végén tagja volt a budapesti olimpiai selejtezőn szerepelt magyar válogatottnak, amelynek házigazdaként nem sikerült továbbjutnia, és készülhet így az áprilisi, divíziós 1/A-s, bolzanói viadalra.

A dunaújvárosi születésű hokis idehaza megfordult korábban az Alba Volánnál, a Miskolci Jegesmedvéknél és a MAC Budapestnél is.

A tengerentúlon alacsonyabb osztályba besorolt klubokban (Quad City Mallards, Kalamazoo Wings), valamint a legmagasabb profi liga (NHL) után következő AHL-ben (Chicago Wolves) is jégre lépett. A Ferencvárosnak 2018 óta tagja, a nemzeti együttesben 134 alkalommal szerepelt.

(Borítókép: Nagy Gergő tavaly csapatkapitányként vezette ki a magyar válogatottat az A-csoportos világbajnokság mérkőzéseire. Fotó: MTI/Illyés Tibor)