Budapestre jön a tavalyi NHL-draft első választottja

bedard
2024.04.22. 10:11
A Budapesten is készülő világbajnok kanadai jégkorong-válogatott tagja lesz Connor Bedard, aki az észak-amerikai profiliga (NHL) tavalyi amatőrválasztásán az első helyen kelt el – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

 A 18 éves csatár az NHL honlapján elmondta, hogy játszani fog a május 10-én rajtoló csehországi világbajnokságon, így aztán a vb előtti budapesti edzőtáborban és a május 7-i, MVM Dome-ban sorra kerülő Magyarország–Kanada felkészülési összecsapáson is jelen lesz.

Nagyon izgatott vagyok, hogy lehetőségem lesz játszani. Bő egy évvel ezelőtt volt alkalmam legutóbb játszani a hazám színeiben, akkor még a korosztályos válogatottban. Már nagyon várom a vb-t!

– mondta Bedard, aki a Chicago Blackhawksszal nem jutott az NHL rájátszásába, ezért vállalhatja a vb-szereplést.

Az ifjúsági és junior világbajnok Bedard első NHL-es idényében 68 mérkőzésen 61 pontot (22 gól, 39 gólpassz) jegyzett, ezzel az újoncok között a legjobb volt a ligában, és a házi pontlistát is megnyerte.

A magyar válogatott a bolzanói, divízió I/A-s világbajnokságra készül, amelyet április 28. és május 4. között rendeznek meg. A csoportban a mieink, valamint a házigazda olaszok mellett még a szlovén, a dél-koreai, a japán és a román válogatott szerepel. A szokásoknak megfelelően két csapat jut fel az A csoportos elitmezőnybe, az utolsó viszont kiesik a harmadik vonalnak megfelelő divízió I/B-be.

A válogatott számára a szezon a Kanada elleni gálamérkőzéssel ér véget, a két együttes hangulatos és emlékezetes összecsapáson tavaly is megmérkőzött egymással az MVM Dome-ban, bár akkor éppen a mieink is az A csoportra készülhettek. Jegyek már 7990 forinttól kaphatók a találkozóra.

(Borítókép: Michael Reaves/Getty Images)