2024. június 15. 15:00
Magyarország 1
Svájc 3
RheinEnergieStadion I. forduló
2024. június 15. 18:00
Spanyolország 3
Horvátország 0
Olympiastadion I. forduló
2024. június 15. 21:00 ÉLŐ
Olaszország 2
Albánia 1

Nagy változásokról számoltak be a Megyeri úton, több játékost is szélnek eresztettek

2024.05.22. 18:01
Távoznak a jégkorong Erste Ligában érdekelt Újpest légiósai, miután a csapat az előző idényben nem teljesítette a vezetőség minimális elvárását, a négy közé jutást.

A lila-fehérek szerdán jelentették be, hogy

  • a finn Taavi Tiala,
  • Tino Metsavainio,
  • Miro-Peka Saarelainen,
  • Julius Nyqvist,
  • Christian Silfver és
  • Janne Laakkonen

is elhagyja a klubot. Máshol folytatja a Székesfehérvárról tavaly érkező Szabó Dániel, a két szezont lehúzó cserekapus Sági Máté, valamint a tavaly Újpestre visszatérő amerikai Sam Coatta is.

Nekünk minimális célunk a legjobb négybe kerülés volt, miután ez nem sikerült, ez azt jelenti, hogy előző vezetőedzőnk mellett az általa szerződtetett játékosok sem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket

– mondta a távozókkal kapcsolatban Ancsin János szakosztályigazgató.

„Ezért teljesen új csapatot építünk, amelyben egy jellemzően fiatal, de erős magyar mag mellé szeretnénk minőségi külföldi játékosokat igazolni új vezetőedzőnk, Jason Morgan igényeinek megfelelően” – tette hozzá.

Az korábban derült ki, hogy távozik a szintén tavaly érkezett Travis Ewanyk, valamint az eddigi csapatkapitány, Benk András. Az előző szezon legeredményesebb újpesti támadója, Kiss Patrik azonban szerződést hosszabbított a Megyeri úton, írja az MTI.