Részeg sofőr gázolta halálra az NHL-sztárt és testvérét

2024.08.30. 16:43
Kerékpározás közben elütötték, és életét vesztette Johnny Gaudreau, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Columbus Blue Jackets játékosa, valamint testvére, Matthew.

A 31 éves csatár és nála két évvel fiatalabb öccse New Jerseyben, nem messze szülőotthonuktól biciklizett, amikor egy hátulról érkező városi terepjáró (SUV) nem tudta őket kikerülni. Mindketten halálos sérüléseket szenvedtek – közölte az MTI.

A rendőrség közleménye szerint a sofőr alkoholos befolyásoltság alatt állt, őrizetbe vették, és kétrendbeli halálos gázolás vádjával eljárást indítottak vele szemben.

Sajtóértesülések alapján a járművezető két autót szeretett volna megelőzni. Az elsőn már túljutott, amikor a következő jármű – hogy megfelelő távolságot tartson a kerékpárosoktól – kicsit beljebb húzódott, és ezt jobbról akarta kikerülni, amikor nagy sebességgel elgázolta Gaudreau-ékat, akik a helyszínen életüket veszítették.

A tragédiát még inkább beárnyékolja, hogy a két testvér nővérének, Katie-nek ma lett volna az esküvője, ahol a fivérek tanúként lettek volna jelen – írja a Jégkorongblog.

Gaudreau, aki két szezont játszott a Boston College-ban, 763 NHL-meccsen összesen 743 pontot (243 gól, 500 assziszt) gyűjtött az alapszakaszban.

A 30-as gólhatárt háromszor elérő Gaudreau legjobb szezonja a 2021–2022-es volt, amikor 82 mérkőzésen 115 pontot termelt (40 gól, 75 assziszt) a Calgary Flames csapatában.