BL-vereséggel mutatkozott be új otthonában a Fehérvár AV19

2024.09.13. 07:01
A két harmadig remekül helytálló Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata 3–1-re kikapott a vendég svéd Färjestadtól a Bajnokok Ligája 3. fordulójában, így továbbra is pont nélkül áll a legrangosabb európai klubsorozatban.

A magyar csapat – amely az osztrák liga alapszakaszának második helyezettjeként szerepelhet a BL-ben – az első két fordulóban kikapott a múlt héten, karlstadi ellenfele viszont két győzelemmel nyitott, és nem volt kérdés, ki számít esélyesnek az áprilisban átadott Alba Arénában, amely első alkalommal adott otthont BL-összecsapásnak.

Nagy mezőnyfölénnyel kezdett a Färjestad, amely hazájában a legsikeresebb klub, 21-szer vívott svéd bajnoki finálét, és tízszer nyert is. Ezzel együtt az sem zavarta meg a hazaiakat,

hogy kényszerűségből az első 12 percben Horváth Dominik és a finn Rasmus Reijola kapus oda-vissza cserélte egymást,

majd maradt benn a magyar válogatott hálóőr. A Volán megbecsülte a korongot, de így is nagyon kevés helyzete akadt. A második játékrészben ugyancsak a skandinávok irányítottak, de Horváth remekül védett.

A harmadik harmad elején vezetést szerzett a Färjestad,

szép korongjáratás végén Stian Solberg kontrából talált be. Három perc múlva nőtt a különbség, Marcus Westfalt a hátulról visszatett korongot közelről vágta a hálóba. Nem tudott felpörögni a Fehérvár, mert kétszer is emberhátrányba került, majd a hajrában mégis sikerült a szépítés, Christopher Brown kipattanóból volt eredményes.

Azonban 35 másodperc múlva August Tornberg bődületesen nagy góllal állította be a végeredményt.

Kiss Dávid vezetőedző alakulata szombaton a Bartalis Balázst – a fehérvári Bartalis István testvérét – másodedzőként foglalkoztató, svájci döntős Lausanne HC-t fogadja. Utóbbi a csütörtöki játéknapon a finn Ilves Tampere együttesét lépte le otthon 7–2-re. Októberben vár rá a négyszeres svéd bajnok, legutóbb BL-döntős Skelleftea AIK, illetve az 1905-ben alapított genfi Servette, amely tavaly hazája bajnoka volt, idén pedig megnyerte a Bajnokok Ligáját.

Minden BL-induló három-három hazai, illetve idegenbeli összecsapást vív, és az egyesített 24-es tabellán a 16 legjobb kerül a nyolcaddöntőbe.

(MTI)

Jégkorong Bajnokok Ligája, 3. forduló:

  • Hydro Fehérvár AV19–Färjestad (svéd) 1–3

A Fehérvár további programja:

  • szombat, 16.00: Hydro Fehérvár AV19–Lausanne HC (svájci)
  • október 8., 19.00: Skelleftea AIK (svéd)–Hydro Fehérvár AV19
  • október 15., 18.30: Hydro Fehérvár AV19 – Geneve-Servette (svájci)

A Fehérvár korábbi mérkőzései:

  • szeptember 5.: Dinamo Pardubice (cseh)–Hydro Fehérvár AV19 7–0
  • szeptember 7.: Sparta Praha (cseh)–Hydro Fehérvár AV19 5–2