Visszavonult az utolsó előtti is: a szapporói hős Benk András elbúcsúzott a profi hokitól

2024.09.14. 17:33
Bejelentette visszavonulását Benk András, az Újpest és a válogatott korábbi jégkorongozója – adta hírül a Magyar Távirati Iroda. A 37 esztendős játékos Facebook-oldalán szombaton közölte, hogy eljött a pillanat, hogy szögre akassza a korcsolyáját.

„Csodálatos karriert futhattam be jégkorongozóként az elmúlt 33 évben, ami amilyen hosszúnak hangzik, olyan gyorsan elrepült – fogalmazott a közösségi oldalán Benk András a visszavonulásával kapcsolatban. – Rengeteg értékes embert ismerhettem meg ezen a hosszú úton, sokukkal nem csak csapattársak, barátok is lettünk. Nagyon hálás vagyok a családomnak, akik mindig támogattak abban, hogy a legjobb helyen hokizhassak gyerekként, legyen az Dunaújvárosban, Budapesten vagy éppen Svédországban, mindig hoztak-vittek, hogy több pihenőidőm legyen, és hogy a maximumot tudjam kihozni magamból, háttérbe szorítva ezzel saját mindennapjaikat" – írta a játékos, aki szeptember 3-án ünnepelte 37. születésnapját.

Hozzátette: most a civil pálya felé veszi az irányt, a jövőben pedig ki tudja, mit hoz még a sors.

Az ötszörös magyar bajnok Benk 165-ször szerepelt a magyar válogatottban, és tagja volt a 2008-as szapporói divízió I/A világbajnokságon a történelmi feljutást kiharcoló együttesnek. Az akkori csapatból így már csak a debreceni kapus, Hetényi Zoltán aktív – jegyezte meg az MTI.