Pont nélkül búcsúzott a Bajnokok Ligájától a Fehérvár

2024.10.15. 21:25
Pont nélkül fejezte be a jégkorong Bajnokok Ligája-sorozatot a Hydro Fehérvár AV19, miután az alapszakasz utolsó, hatodik fordulójában 5–2-re kikapott a címvédő svájci Geneve-Servette csapatától – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

A magyar csapat – amely az osztrák liga alapszakaszának második helyezettjeként szerepelhet a BL-ben – a legrangosabb európai klubsorozatban az egyik leggyengébb kiemeléssel rendelkezik, így nem meglepő, hogy eddig mind az öt összecsapását elveszítette. Zárásként a BL-címvédő, tavalyi svájci bajnok, 1905-ben alapított Servette látogatott az Alba Arénába. A genfi gárdának mindenképpen szüksége volt a pontokra, hogy a nyolcaddöntőbe juthasson.

Kiss Dávid vezetőedző kisebb sérülés miatt nem számíthatott Sebőkre, Bartalisra és Bergerre, ám a kezdés így is pazar volt: 1 perc 16 másodperc telt el, amikor a támadó harmadban elhozott buliból Terbócs avatta fel a korábban NHL-es sztár Raanta kapust. A folytatásban is fölényben volt a Volán, sok helyzetet alakított ki, de még kettős emberelőnyben sem sikerült növelnie a különbséget, mert a finn légiós nagyokat védett.

A fordulást követően bekezdett a Servette, előbb emberelőnyt harcolt ki, amelyet Spacek használt ki szép korongjáratás végén. Ahogy túlélte a viharos időszakot a Fehérvár, ismét adódtak helyzetei, majd a lendületet egy felesleges, támadóharmadban elkövetett szabálytalanság törte meg. A szünet előtti hajrában hiába volt fórban a házigazda, ahogy visszatért a büntetőpadról Le Coultre, elviharzott szólóban és Horváth lábvédői között megszerezte a vezetést.

A záró harmad 18. másodpercében Jooris váltotta gólra a középre adást, majd Bertaggia nyúlt bele sikerrel egy távoli lövésbe. Egy kiugrásból és egy kapáslövésből szépíthetett volna a magyar szuperkupa-győztes, ám Raanta jól védett. Kereken öt perccel a vége előtt viszont már ő sem segíthetett Kuralt bombájánál. A végén lehozta kapusát a Volán, Hári betalált, de Raanta szabálytalan akadályozása miatt még maradt a 2-4, majd Spacek üres kapus találattal állította be a végeredményt.

A 24 csapatos mezőnyből a szerdai zárás után a legjobb 16 jut a nyolcaddöntőbe. Minden BL-induló három-három hazai, illetve idegenbeli összecsapást vívott – tekintett előre az MTI.

JÉGKORONG, BAJNOKOK LIGÁJA
Eredmény, 6. forduló Hydro Fehérvár AV19–Geneve-Servette (svájci) 2–5 (1–0, 0–2, 1–3)