Seattle-ben köthet ki az Edmonton

2012.09.25. 11:00

Az öregedő Rexall Place bérleti joga 2014-ben lejár, az Oilers tulajdonosi köre, a Katz-csoport állítólag hiába tárgyal a várossal egy új aréna felépítéséről, ezek kudarcba fulladtak, az idő sürget, így a Katzék új lehetőség után néztek, így kötöttek ki hétfőn Seattle-ben.

Talán az sem véletlen, hogy az Oilers küldöttsége éppen akkor járt a városban, amikor a csendes-óceán parti város tanácsa éppen jóváhagyta Chris Hansen 490 millió dolláros tervét egy új, az NBA és az NHL követelményeinek is megfelelő aréna felépítésére.

A városnak jelenleg WHL-s hokicsapata – a Seattle Thudnerbirds – van, a kosarasok, a SuperSonics 2008-ban költözött Oklahoma City-ben. A múlt sokkal sikeresebb, a Seattle Metropolitans 1917-ben az első amerikai klub volt, amely Stanley Kupát nyert.

Az Oilers és Edmonton városa korábban megállapodott abban, hogy a kanadai városban 475 millió dollárért építenek új arénát, amelynek építkezései a jövő év elején kezdődtek volna el. Később a városi tanács több pénzt kért az adófizetőktől. Stephen Mandel, Edmonton polgármester később hiába próbált tárgyalásokat kezdeményezni Katz-cal, ezek nem vezettek eredményre. A 18 400 férőhelyes csarnok építkezésének nagy részét az adófizetők, vagyis az állam állta volna, mint ahogy Winnipgben, vagy Pittsburghben, de Katz tervét nem osztotta a városvezetés.

A tulajdonosok, akik 200 millió dollárért vették meg az Oilerst, azt mondják, a csarnok bérleti díja miatt évről-évre csak veszteségeket termelnek. A Forbes szerint az Oilers értéke 212 millió dollár, amellyel középcsapatnak számít.