Magyarokkal kezdődik pénteken az ECHL

2012.10.09. 12:02

Október 12-én pénteken kezdődik az észak-amerikai jégkorong harmadik vonalának számító ECHL jubileumi, 25. szezonja. A remények szerint Kóger Dánielért és Hetényi Zoltánért is izgulhatunk az idény során. A liga 1988-ban öt csapattal indult és az idén csatlakozó négy új formációval – az Evansville IceMen, a Fort Wayne Komets, az Orlando Solar Bears és a San Francisco Bulls – már 23 franchise küzd a bajnoknak járó Kelly Kupáért. A négy újonc közül három már a pénteki nyitányon bemutatkozik.

Az első napon nyolc meccset, a március 30-i alapszakaszt záró napig összesen 828 meccset játszanak a csapatok.

Az ECHL nem csak az AHL-be, de az NHL-be is jelenthet belépőt. Ezt mi sem szemlélteti jobban, mit az, hogy a liga indulása óta 490 olyan játékos van, aki az ECHL-ből indulva eljutott a legjobbak közé. A teljes listát itt lehet böngészni. Az sem elhanyagolható tény, hogy 25 NHL-franchise-nak van ECHL-s klubbal farmszerződése.

Két magyar is próbálkozhat ebben a szezonban. Kóger Dániel a South Carolina Stringrays, Hetényi Zoltán pedig a Cincinnati Cyclones játékosa. Mindkét csapat szombaton mutatkozik be, a South Carolina a Gwinnett Gladiatorst, a Cincinnati a Wheeling Nailerst fogadja. Kóger tavaly a Cincinnatiben is szerepelt, 22 meccsen 20 pontot szerzett, a South Carolina-ban 13 meccsen 12 pont volt a mérlege. Közben négy AHL-s csapatban – St. John’s, Providence, Milwaukee, Hershey – is szerepet kapott.

A 2012-es szezont a Florida Everblades nyerte, a legutóbbi szezon meccseit átlagban 4281 néző figyelte.