Az NHL tulajdonosok nem csalók

2012.10.23. 15:41

Ezt Jaromir Jagr, a Dallas Stars hokisa mondta az idnes.cz portálnak. Az 1346 NHL-meccsnél tartó hokis ezzel arra akart utalni, hogy véleménye szerint a tulajdonosok mindent megtesznek azért, hogy legyen ebben a szezonban is bajnokság, sőt Jagr továbbment, véleménye szerint rövidesen megoldás születik a lockout ügyében és december elkezdődik az alapszakasz. Jagr azt is tudni véli, miért kezdődik majd az évfordulón a bajnokság.

„Az gondolom, hogy a tulajdonosnak az az érdekük, hogy minél előbb és minél több meccs legyen az NHL alapszakaszában. Az alapszakasz 8-9 hónap, ha ebből az időből valamennyi elveszik, az még nem teszi tönkre az egészet" – mondta Jagr.

„Csalás? Nem tudom mit jelent ez a szó. Ha valaki birtokol valamit, az az érdeke, hogy ebből profitáljon is. Ezzel a szünettel ők veszítik a legtöbbet. De mondok mást is. Az alapszakasz ezen része kevésbé figyelemfelkeltő, hiszen az amerikaifutballban a legérdekesebb fordulók zajlanak, a baseballban pedig most jön a World Series. Ez sokkal jobban érdekli az embereket, mint az NHL alapszakasza. Szerintem senkit sem fog zavarni, ha elveszik ez a néhány hónap.”

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye Bettmanról, Jagr így válaszolt: „Ő nem az a fajta, aki a saját szakállára hoz döntéseket. A 30 klub tulajdonosa milliárdos üzletember, akik utasításokat adnak. Bettman ezt próbálja követni, de hiszem, hogy az ő érdeke is, hogy legyen végre játék.

Közben az NBC tévétársaság közölte, akkor is kifizeti az NHL-nek a szezonra járó 180 millió dolláros közvetítési jogokat, ha egyetlen meccset sem adnak a szezonban. A Philadelphia Flyersben tulajdonosi szerepet betöltő Comcast leányvállalata 10 évre szóló, 1,8 milliárd dolláros kötött a ligával, de a szerződésben szerepel egy olyan kitétel, ami a 11. évre vonatkozik, így szinte biztos, hogy az NBC nem az ablakon dobja ki ezt a temérdek pénzt.