Jagr Európában is szórja a pontokat

2012.11.29. 15:11

Az NHL lockoutja miatt több mint kétszáz hokis szerepel már Európa különböző bajnokságaiban. A The Hockey News szaklap számvetést készített, kik azok, aki az új állomáshelyükön is remekelnek. Jaromir Jagr a legjobb.

199-Jagr___Kladno_logo.jpg-normal.jpgJagr a cseh Kladnoban szerepel és 15 góljával, valamint 21 gólpasszával 36 pontot gyűjtött eddig. Ezzel nem csak csapata, de az egész liga legjobbja. A második a listán honfitársa és csapattársa, Tomas Plekanec, 35 ponttal. A Kladnóban hokizik Marek Zidlicky, Jiri Tlusty, Jam Hlavac és Tomas Kaberle is. Plekanec 17 gólja a második legtöbb a cseh Extraligában. A listán a harmadik Jegenyij Malkin, aki ugyancsak hazatért a lockout idejérte a KHL-be. Malkin 33 pontot szedett eddig össze (24 meccsen 11 gól) Metallurg Magnyitogorszkban.

A legeredményesebb tengerentúli eddig Tyler Seguin, aki Bielben a chicagói Patrick Kane csapattársa. Seguin 32 pontnál tart, 21 meccsen 20 gólt szerzett, egyszer mesterhármasig is eljutott. Ilja Kovalcsuk az NHL után a KHL-ben is tartja jó formáját. A SZKA Szentpétervárban 29 pontja van. A hatodik egy újabb orosz, a Detroit játékosa a CSZKA Moszkvában szerepel, 26 pontot szerzett.

Seguin mellett John Tavares tudott bekerülni külföldiként az Európában legeredményesebbek top10-es listájára. A NY Islanders fiatalja is Svájcban, az SC Bernben szerepel, 17 meccsen 25 pontja és 10 gólja van. Ugyancsak ebben a ligában szórja a pontokat a montreal svájci játékosa, Raphael Diaaz, az EV Zugban 24 pontig jutott.

Csakúgy, mint Ales Hemsky a Pardubicében. A cseh hokisra a mai napig is nagyon büszkék szülővárosában, a csarnokban bekeretezett mezek hirdetik népszerűségét. A tiezs lista végén Alekszandr Ovecskin és Logan Couture zárja a sort. Mindketten 23-23 pontot szereztek Ovecskin a Dinamo Moszkvában 20 meccsen kilenc góllal, Couture a svájci Geneva Servettében 21 meccsen 7 gól és 23 pont.