Optimizmus nincs, remény van

2012.12.13. 11:16

Több mint hat órát egyeztettek megint a liga és a szakszervezet képviselői szerdán a Szövetségi Közvetítő Szolgálat  jelenlétében, de ahogy az várható volt, megint nem jutottak előbbre. Ahogy Scot Beckenbaugh elmondta, úgy történt a megbeszélés, hogy a felek egyszer sem ültek le egy asztalhoz, külön-külön próbálták az álláspontokat közelíteni. Beckenbaugh még hozzátette, semmi következtetést nem tud levonni a szerdai tárgyalásból. Ennek ellenére van olyan, aki optimistán tekint a jövőbe.

Az illető Greg Wyshynski, a Yahoo Sports egyik blogjának állandó szerzője, aki Gareth Chalmers, a 9 Hockey Management menedzseriroda tulajdonásának Twitter-bejegyzését említi. Ebben az ügynök arról ír, hogy több európai klubnál már arról beszélnek, hogy az NHL-játékosok a jövő héten visszatérnek a tengerentúlra. Sőt, többen azt is tudni vélik, hogy január 2-án elkezdődhet a szezon.

Nyilvánvaló, hogy sokan nem örülnének a lockout befejeződésének, hiszen még több játékos érkezhetne az európai bajnokságokba. Az is egyértelmű, hogy ez nagy befektetést jelent az itteni kluboknak, de ahogy Chalmers szerint az egyik európai klub vezetője mondta, így is megéri a kisebb vagyont jelentő biztosítást kifizetni, ugyanis a bevételt meg tudták háromszorozni az NHL-játékosok itt létével.

Az is tény, hogy az NHL és az NHLPA közötti párbeszédben mindenféleképp előrelépést jelent a mediatorok megjelenése. Már senki sem mer optimistán nyilatkozni az elmúlt hónapok kudarcai után és ha a karácsonyt megelőző héten nem sikerül a kollektív szerződést aláírni, szinte biztos, hogy nem lesz szezon 2012–2013-ban.