Lázas tárgyalások folynak

2012.12.31. 12:05

Újabb esély mutatkozik, hogy menthető az NHL idény. A tulajdonosok újabb ajánlatára várják a játékosok válaszát. Még az év utolsó napján is folytathatják a megbeszélést a felek, amely mindenféleképp biztató. A tulajdonosok ajánlatában vannak olyan pontok, amelyek könnyen keresztülvihetők, ugyanakkor akad olyan is, amelyet nem biztos, hogy a játékosok elfogadnak. A szerződések 6 évben történő maximálizálása, illetve a kollektív szerződés időtartamának tíz éves hossza még elfogadható lenne, de a fizetési sapka 60 millió dollárra való csökkentése már nem biztos, hogy aláírást érne.

Ennek egyik oka, hogy a legtöbb klubnál a már aláírt szerződések miatt sokan túllépik ezt a határt, úgy is, hogy még nincs teljesen feltöltve a keret. Ez azt jelentené, hogy csökkenteni kellene a fizetéseket, hogy minden csapat beleférjen a keretbe. Ez természetesen a gazdagabb kluboknál okozna problémát, így Gary Bettmannek nem csak a szakszervezettel, de saját csapatával, azaz a tulajdonosokkal is meg kell küzdenie.

Ami sarkalatos pont lehet még a fizatések évenkénti különbsége és a szabadügynököki státusszal kapcsolatos szerződések.

Egy biztos, január 11-ig kellene megegyezni és akkor január 19-én elindulhatna egy 48 meccses alapszakasz. A játékosok két napja tanulmányozzák a tulajdonosook által megfogalmazott 288 oldalas dokumentumot és nem kizárt, hogy még az óév utolsó napján reagálnak erre.