Úgy élt a hokis, mint egy disznó

2013.01.10. 11:01

Sok NHL-játékos kereste a kenyerét a lockout ideje alatt Európában. Közéjük tartozott Tyler Seguin is, aki Svájcban hokizott. A Boston Bruins 20 éves játékosa nagyon tehetséges, másodiknak választották a 2010-es drafton és az NHL-ben eddig 155 meccsen 89 pontot termelt. Az kiderült, hogy az egyedülléttel komoly gondjai vannak Mocsokban úszó lakást és 29 meccsen 25 gólt és 15 gólpasszt hagyott emlékül a bieli szurkolóknak.

Már a fogadtatása is elég bizarr volt. Az EHC Biel szurkolói egy hatalmas transzparenssel köszöntötték így: „Nem fogjuk szopni a farkad, de üdvözlünk a világ legjobb városában”.

Seguin bár jó játékkal végül rászolgált a szurkolók szeretetére, amit a lakásban művelt arra azért sokáig emlékezni fognak a klubnál. Az édesanyja hiányát talán nehezen viselő hokis elképesztő rumlit hagyott maga mögött, a svájci Blick című napilap írása szerint. A parkettán mindenfelé pénzérmék hevertek, körülbelül 220 frank értékben. A fürdőszoba egy romhalmaz volt, a takarítóknak egy napig tartott a pucolás. A hálóban piszkos ágyneműk hevertek a földön szanaszét, mellette üres üdítős palackok, az asztalon rohadt banán.

seguin.jpgAz biztos, hogy még a háztartási gépek kezelésében sem volt járatos, amikor elfogytak a tiszta tányérok, műanyagokat vett helyettük. A szárítógépben próbálta kimosni a ruháit. A takarítócég egyik vezetője szerint látszott, hogy a fiatalember életében először lakott egyedül.

Az biztos, hogy Seguin még nagyon fiatal, a svájci kaland jó szolgálatot tett volna az élettapasztalatok gyűjtésére. De ezeket sajnos a fiatal hokis összegyűrte és a földre dobta. De hát nem ezért szeretik annyian Bostonban, ahová már decemberben visszatért.

Seguin a Twitter-oldalán válaszolt: „Ebben a házban minden egy rakás szar volt. Mostam magamra elégszer, anyámat talán kétszer kellett felhívnom.”