A hoki visszatér Észak-Amerikába

2013.01.19. 18:23

Huszonhat csapat meccsével végre elindul az NHL 2012-13-as szezonja. Mind a hat Original Sixes a jégen, Boston-New York Rangers, Montréal-Toronto, Philadelphia-Pittsburgh, Los Angeles Chicago meccsek lesznek. Kezdődik az idény, kezdődik a varázslat. Mi ott leszünk minden meccsen.

Philadelhia Flyers-Pittsburgh Penguins

Igazi keleti rangadó, a tavalyi playoffban, a negyeddöntőben meccselt egymással a két csapat, a Flyers 4-2-re nyert, Philadelphiában a háromból kétszer. Éppen az utolsó meccset bukta el 3-2-re, de akkor már csak egy győzelem kellett, amit aztán a Philadelphia Pittsburghben húzott be. A Flyersben Brayden Schenn először játszik majd testvérével, Luke Schenn-nel, a Pitsburghben Malkin és Crosby is arra készül, hogy sokszor megtréfálják Ilja Brizgalovot. Sérülés miatt Danny Briere nem lesz ott a Flyersben.

Winnipeg Jets-Ottawa Senators

A legutóbbi szezonban az Ottawa négyből háromszor nyert, ezeken a meccseken 16 gólt lőtt. Tavaly az Ottawa továbbment, de az első körben a New York Rangerstől kapott ki 4-3-ra a playoff első körében. A Jetsből Anti Miettinen, Zach Bogosian és Nik Antropov is hiányozni fog.

Los Angeles Kings-Chicago Blackhawks

A 2012-es bajnok az utolsó három meccs mindegyikén legyőzte a Chicagót. A meccs ünnepséggel fog kezdődni. Köszöntik a tavalyi Stanley Kupa-győztes, és kiosztják a bajnoki gyűrűket is. A Kingsből nagyon hiányozni fog a Magyarországon is ismert szlovén hokis, Anze Kopitár, aki még néhány hetet kénytelen kihagyni. Kopitar a lockout alatt, Svédországban sérült meg egy bajnoki meccsen. A Chicagóban a védő Steve Montador hagyja ki a nyitómeccset.

Boston Bruins-New York Rangers

Igazi rangadóval kezd mindkét csapat. A két Original Sixes tavalyi párharcának utolsó meccsét a Boston nyerte, de a 2011-2012-es szezonban ez volt az egyetlen Bruins győzelem. Hihetetlen csata lesz A New York-i oldalon Rick Nash, Brad Richards, Carl Hagelin első sorral, a másikon Brad Marchand, Patrice Bergeron, Tyler Seguin csatársor és akkor azt is meg kell említeni, hogy a Rangers második sora így néz ki: Marian Gaborik, Derek Stepan, Ryan Callahan. És akkor a két kapusról se feledkezzünk el, Henrik Lundqvist a Rangesnél, viszont a Bostonban Tuukka Rask kezd Tim Thomas helyett.

Montréal Canadiens-Toronto Maple Leafs

Az NHL örökrangadójával kezdődik a szezon. A két kanadai óriás tavaly hatszor találkozott egymással, 3-3 győzelme volt mindkét csapatnak. A Torontóban az új általános igazgató, Dave Nonis első meccse lesz. A hazai oldalon Pacioretty-Desharnais, Cole, a vendégeknél Lupul-Bozak-Kessel első sorok lesznek. A Maple Leafsben Nazim Kadri és a Philadelphiából szerződtett James van Riemsdyk a harmadik sorban kapott helyett.

New York Islanders-New Jersey Devils

Nem lesz egyeszrű dolga a liga egykori legjobb csapatának, az utóbbi években elképesztően gyengén teljesítő New York Islandersnek. Az utolsó három meccs mindegyikét elveszítette a New Jerseyvel szemben, ahol ott lesz Ilja Kovalcsuk és a szerződést hosszabbító Travis Zajac is, a veterán védő, Bryce Salvador a Devils új kapitánya. Az Islanders Brad Boyes-szal erősített a szünet alatt. Nem lesz viszont itt Lubomir Visnovsky, aki a lockout alatt a KHL-ben hokizott, majd közölte nem akar visszatérni, a legfrisebb hírek szerint az Islanders beperelte szlovák védőjét. A Devisl Daniel Zubrus, Travis Zajac, Ilja Kovalcsuk első sorral kezd. Az Islandersnél Matt Moulson, John Tavares, Kyle Okposo.

Tampa Bay Lightning-Washington Capitals

Ez a meccs lesz Adam Oates első próbája a Capitals kispadján. A 2011-12-es szezonban hat meccsből hármat a Tampa, hármat a Washigton nyert. A Capitalsban emutatkozik Mike Ribeiro, aki a Dallasból érkezett. Az első sor így fog kinézni: Marcus Johanson, Nicklas Backström, Alekszandr Ovecskin.. A Lightningben ott lesz az AHL-ben kiválóan teljesítp Cory Conacher

Florida Panthers-Carolina Hurricans

A Florida nagyszerűen teljesített tavaly. 2000 után először jutott a playoffba, ráadásul úgy, hogy megnyerte divízióját. Azzal a Carolinával kezd, amelyet tavaly hatból ötször legyőzött. A Carolinában egy újabb Staal, Jordan érkezett a Pittsburhgből, valamint Alekszandr Szjomin, aki hat szezon után hagyta ott a Washingtont. A Panthersben Sean Bergenhein, Marcel Goc, és Erik Gudbranson sérülés miatt hagyja ki a meccset.

St. Louis Blues-Detroit Red Wings

A tavimages.jpgalyi szezonban a Detroit alaposan ellátta a St. Louis baját. Négyszer is legyőzte a Bluest. Ugyanakkor érdemes lesz odafigyelni erre a St. Louisra.

Nashville Predators-Columbus Blue Jackets

A Predators tavaly ötször legyőzte a Columbust, ahol már Rick Nash sincs. A Nashvlle ráadásul tavaly szenzációs hajrát mutatott be. Hetényi Zoltán egy hétig készült a csapattal, aztán visszatért Cincinnatiba. A Blue Jacketstől bravúr lenne a pontszerzés is.

Dallas Stars-Phoenix Coyotes

A Dallas Jaromir Jagr-ral várja riválisát. A legutóbbi szezonban háromszor a Coyotes, háromszor a Stars nyer. A Dallasban két olyan játékos – Jagr és Ray Whitney – várja a meccset, aki több mint 2500 meccset játszott az NHL-ben és 1000 gólnál többet szerzett. A Coyotes-ban Raffi Torres még eltiltása miatt nem lehet ott.

Minnesota Wild-Colorado Avalanche

Nagyon érdekes meccs lesz ez is. A hazai szurkolók nagyon várják a két szuperigazolás, Ryan Suter és Zach Parise bemutatkozását. A legutóbbi szezonban 3-3 volt az alapszakasz.

Vancouver Canucks-Anaheim Ducks

Talán a legnagyobb talány ez a két csapat. Mi lesz a Canucks és a Ducks sorsa. Az Anaheim 2010. március 24-e óta nem kapott ki a kanadai városban.Luongo lehet, hogy már a jövő héten máshol véd. Mi lesz Teemu Selanne sorsa, meddig viszi még hátán az Anaheimet.