Bouwmeester St. Louisban

2013.04.02. 10:15

bouwmeester.jpgA New York Islanders továbbra is nagy harcban van városi riválisával a keleti nyolcadik helyért. Az Islanders 2007 óta nem jutott a playoffba, most a legutóbbi négy idegenbeli meccséből hármat megnyert. A Rangers otthon győzött, Ryan Callahan négy pontjával (1+3). Öt játékos cserélt csapatot hétfőn.

A Montrealban győzelemmel ünnepelte 300. meccsét Corey Price. Nagyon pocsék sorozatát folytatta a Colorado, amely az utolsó 11 meccséből a kilencediket bukta el. A Detroitben délelőtt még edzett, de aztán a meccsen nem játszott a sorozatban másodszor hiányzó Henrik Zetterberg. A Chicago Michal Rozsival büntetőjével nyert szétlövésben. Az Anaheim most idegenben varázsolt, a Dallast nullázta le és csak négy pontra van a nyugati első Chicago mögött.

Devon Dubnyk 33 védése is kellett, hogy az Edmonton simán nyerje a kanadai rangadót. A San Jose kis híján eladta három gólos előnyét a Vancouverrel szemben, de végül összejött a 12. hazai győzelem, a Sharks sorozatban ötödször nyert.

A kereskedések napja volt a tegnapi. Két nagy név is klubot váltott. Jay Bouwmeester a Calgarytól a St. Louisba szerződött, a Blues a 2013-as, vagy a 2014-es draft első körös, valamint a 2013-as draft 4. körös jogát, valamint Mark Cundarit és Reto Berrát adta cserébe. A 29 éves védőt 2002-ben, a harmadik helyen draftolta a Florida. A Panthestől 2009-ben került Calgaryba. 750 meccse 71 gólja és 229 gólpassza van.

A Chicago játékosa lett Michal Handzus, a Blackhawkstól az idei draft 4. körös joga került cserébe a San Joseba. A brutális Harry Zolnierczyk a Philadelphiából Anaheimbe érkezett Jay Rosehillért cserébe. Robyn Regehr a 2014-es és a 2015-ös, második körös draftjogért a Buffalo mezét a Los Angelesére cserélte.

New Jersey Devils-New York Islanders 1-3   

New York Rangers-Winnipeg Jets 4-2     

Montreal Canadiens-Carolina Hurricanes 4-1     

Detroit Red Wings-Colorado Avalanche 3-2     

Minnesota Wild-St. Louis Blues 1-4     

Chicago Blackhawks-Nashville Predators 3-2, szétlövés után

Dallas Stars-Anaheim Ducks 0-4     

Edmonton Oilers-Calgary Flames 4-1     

San Jose Sharks-Vancouver Canucks 3-2