Gaborik és Jagr is győztes gólt lőtt

2013.04.05. 11:01

jagr_1.jpgEgyetlen gól döntötte el a Boston–New Jersey meccset és ezt az új szerzemény, Jaromir Jagr szerezte. A 41 éves cseh hokis hatodik NHL-klubjában a 680. találatát szerezte és ez volt karrierje 1680. pontja. A bostoni siker záloga Tuukka Rask volt, a finn kapus mind a 40. Devils-lövést hárította. Nem csak Jagr, hanem Marian Gaborik is győztes góllal nyitotta columbusi karrierjét. A Blue Jackets a Nashville-t győzte le idegenben, Gaborik gólpasszt is jegyzett.

Joffrey Lupul alig, hogy visszatért majdnem kéthónapos kihagyás után, megint megsérült. A Toronto játékosa csapata utolsó hét meccsén 14 pontot szorgoskodott össze, a Philadelphia elleni vesztes meccsen is adott gólpasszt, de most megint hosszabb kihagyás vár rá.

Megint pontot szerzett a nagyszerűen menetelő Islanders, Alex Ovecskin nyerte meg a Washingtonnak a meccset. Ben Bishop megmutatta, miért szerződött Tampába. A liga legnagyobb – 201 centis – kapusa 45-ször védett jól, gólt sem kapott a Carolina otthonában. Folytassuk a sort az új játékosokkal, igaz Michael Ryder nem most, hanem február 28-án szerződött a Dallastól Montrealba, most az ő két gólja is kellett a Canadiens sikeréhez.

Csak a 12. büntető döntött és ezt Kevin Shattenkirk, a St. Louis védője belőtte a Chicago elleni meccsen, a Blues így nyolc nyeretlen meccs után először győzött. A Vancouver és a Los Angeles is lenullázta ellenfelét, amit az Edmonton és a Minnesota bánt. Cory Schneider, illetve Jonathan Bernier is 23-23 védéssel hozta a shutoutot. A Buffaloból Minnesotába szerződő Jason Pomiville Zach Parise és Mikko Koivu mellett kapott helyet, de egyelőre gól nélkül fejezte be ez a sor.

Boston Bruins-New Jersey Devils 1-0

Toronto Maple Leafs-Philadelphia Flyers 3-5

Washington Capitals-New York Islanders 2-1, szétlövés után

Carolina Hurricanes-Tampa Bay Lightning 0-5

Montreal Canadiens-Winnipeg Jets 4-1

Nashville Predators-Columbus Blue Jackets 1-3

Chicago Blackhawks-St. Louis Blues 3-4, szétlövés után

Phoenix Coyotes-Detroit Red Wings 4-2

Los Angeles Kings-Minnesota Wild 3-0

Vancouver Canucks-Edmonton Oilers 4-0