New York-iak, kéz a kézben

2013.04.14. 14:04

islarange.jpgEgyetlen gól döntött Buffalóban és New Yorkban is. A Sabres a Philadelphiát győzte le, míg New Yorkban, a városi rangadón a Rangers nyert hosszabbításban. A Buffalóban Christian Ehrhoff az utolsó harmad 17. másodpercében volt eredményes, Jhonas Enroth pályafutása során harmadszor nem kapott gólt. A Buffalo elég régen, 1998. december 4-én verte nullára a Philadelphiát. Bár a Sabres került közelebb a nyolcadik helyhez, hátránya így hat pont a mostanában remeklő Islanderst verő Rangersszel szemben, amely a hosszabbítás utolsó előtti percében győzte le városi riválisát. Az egyetlen gólt Dan Girardi jegyezte, Henrik Lundqvist 29-szer védett jól. Az Islanders így is gyűjtött egy nagyon fontos pontot, amellyel keleti hetedik. Ami ritkán fordul elő mostanság a Nassau Coliseumban, a meccs előtt ki kellett tenni a teltház táblát.

A Colorado próbálja elkerülni azt a szégyent, hogy utolsó helyen végezzen nyugaton. Ennek tudatában, 21 nyeretlen meccs óta először győzte le a Vancouvert, Jan Hejda tényleg az utolsó pillanatokban szerzett góljával. Az Avs 2-3-ról állt fel, a mindent eldöntő gól 7,6 másodperccel a végső dudaszó előtt esett. A 30. helyről azonban nem sikerült elmozdulnia, mert a Calgary Edmontonban is nyerni tudott, így a két csapat között maradt a két pont különbség, az Oilers szurkolói pedig lassan elkezdhetnek hozzászokni, idén is nélkülük zajlik majd a rájátszás.

A Toronto pedig egyre közelebb kerül ehhez, a már továbbjutott Montrealt intézte el az észak-amerikai hoki egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező meccsén. A liga jelenleg legjobb sorozata a Washingtoné. Ovecskinék sorozatban hetedszer nyertek, a Tampát sikerült legyűrni hosszabbításban. Az orosz hokis 27. szezonbeli gólját szerezte. Justin Peters remek védéseinek köszönhetően nyert a Carolina a Boston ellen – az alábbi videón az év egyik legnagyobb bravúrja a 26 éves kapustól –, Jiri Tlusty pedig kétszer is eredményes volt. A keleti utolsó Florida az első Pittsburghtól kapott ki otthon, pedig Jevgenyij Malkin és Sidney Crosby sem volt a jégen a Penguinsben, a szezont a Dallasban kezdő Brendan Morrow három pontot szerzett.

Hihetetlen izgalmas lesz a nyugati befutó is. Jelenleg hárman állnak – a nyolcadiktól a 10. helyig – 45 ponttal. A Detroit most kicsúszott és a San Joset verő Dallas áll jelenleg továbbjutásra. A Stars kapuját az egymás után negyedik meccsén győztes Richard Bachman védte nagyszerűen. A Columbus is pontszámban utolérte vetélytárasit, miután szétlövéssel nyert a Minnesota ellen. A Blue Jacketsben Mark Letestu és Cam Atkinson is belőtte a maga büntetőjét. A már biztos továbbjutó Anaheim a bajnok otthonában kapott ki, a Los Angeles folytatta remek hagyományát, a korábbi 115 meccséből a 103. olyat nyerte, amikor az első harmad után vezetett.

Buffalo Sabres-Philadelphia Flyers 1-0

Colorado Avalanche-Vancouver Canucks 4-3

Toronto Maple Leafs-Montreal Canadiens 5-1

New York Islanders-New York Rangers 0-1 - hosszabbítás után

Washington Capitals-Tampa Bay Lightning 6-5 - hosszabbítás után

Carolina Hurricanes-Boston Bruins 4-2

Florida Panthers-Pittsburgh Penguins 1-3

Minnesota Wild-Columbus Blue Jackets 2-3 - szétütéssel

Dallas Stars-San Jose Sharks 2-1

Edmonton Oilers-Calgary Flames 1-4     

Los Angeles Kings-Anaheim Ducks 2-1