Itt a világ legelképesztőbb hokigólja

2013.04.18. 11:46

steckel.jpgDavid Steckelé az érdem, de az Anaheim hokisa sem nagyon tudta, hol a pakk. A Columbus elleni meccsen, egy kapu előtti kavarodás végén Steckel rálőtte a korongot, ami a kapu előtt tömörülő játékosok egyikén felperdült. Míg mindenki a jégen kereste a játékszert, az hosszú légi útja végén a hálóba pottyant, amire a védők észrevették, már a gólvonal mögött volt. Ezzel együtt is kikapott a már továbbjutó Anaheim, ahogy a Montreal is. A Bostonnak egy pont is elég volt, hogy meglegyen a playoff, a Detroit viszont nagy bajban. A videó és minden más érdekes a hajtás alatt.

A Columbus hosszabbításban nyert Anaheimben ezzel óriási lépést tett a továbbjutás felé. Már csak azért is, mert a Detroit nem kis meglepetésre kikapott a biztos kieső Calgary otthonában. A Blue Jackets így most két ponttal a Red Wings elé került, a Detroit 1990 óta egyszer sem hiányzott a rájátszásból.

A Boston most sem fog, egy pont kellett a Bruinsnak és ezt a Buffalo ellen meg is szerezte. A Sabres sem tett még le a továbbjutásról, két pontra került a nyolcadik helytől. Drew Stafford büntetője hozta a két pontot. A Montreal pedig alaposan leeresztett, amióta továbbjutott csak vereségek egymás hegyén hátán. A Pittsburgh egy hatost vágott a Canadiensnek, Brenden Morrow és Brandon Sutter is duplázott, Jarome Iginla pedig pályafutása 1100. pontját érte el.

Pittsburgh Penguins-Montreal Canadiens 6-4
Boston Bruins-Buffalo Sabres 2-3, szétlövés után
Calgary Flames-Detroit Red Wings 3-2
Anaheim Ducks-Columbus Blue Jackets 2-3, hosszabbítás után