A Toronto 2004 után ismét a playoffban

2013.04.21. 13:19

tavares.jpgMár csak 4-4 hely kiadó a keleti és nyugati konferenciában, az alapszakasz gyakorlatilag jövő vasárnap zárul – a Boston–Ottawa meccset a bostoni maratonin történt terrortámadás miatt április 29-én játsszák le. A Toronto éppen Ottawában nyert, ezzel került be kilenc év után a rájátszásba, gyakorlatilag ott érezheti magát már a New York Islanders is, amely nagyon fontos meccset nyert meg Wiinipegben. A Jets is szerzett egy pontot, a meccs szétlövéssel ért véget. A Maple Leafsben kiét kiváló teljesítmény is akadt, James Reimer 49-szer védett a siker érdekében, míg James van Riemsdyk kétszer is betalált, így lett 4-1 a vendégeknek. A New York Islanders végig irányította a meccset, a végén mégis szétlövésre kényszerült. A döntő pillanatban nem remeget meg Jihn Tavares keze és a góljával jutott újabb nagyon fontos két ponthoz az Islanders, amely 21 idegenbeli meccséből a 14. nyerte meg.

A New Jersey a visszatérő Ilja Kovalcsukkal tett még egy utolsó lépést a palyoffért, de hat pontot négy meccsen egészen bizonyosan nem fog behozni. Az orosz egyetlen ponto sem tett hozzá a 6-2-es sikerhez, Patrik Elias lőtt két gólt. Nem úgy, mint Kovalcsuk honfitársa, Alekszandr Ovecskin, aki a Montrealnak belőtte szezonbeli 29. és 30. gólját, Ovecskin még gólpasszt is adott. Troy Brouwer is duplázott, már 19mél tart, a korábbi chicagóinak még három gól kell az egyéni rekordhoz. A philadelphiai Wayne Simmonds élete első mesterhármasával nyert a Flyers, amely már biztosan nem lesz playoffos idén.

yandle.jpgNyugaton tovább bonyolódik a helyzet. A Detroit szétlövéses vereséget szenvedett Vancouverben, az egy ponttal is maradt a kilencedik. A Chicacógban hasonló körülmények között nyerő Phoenix ciszont bejelentkezett a feljutásra. Négy meccsel a vége előtt 46 pontja van, a már csak hármat játszó Columbus pedig 49 ponttal áll a nyolcadik helyen. Megható pillanata volt a találkozónak, hogy Keith Yandle egy Martin Richard feliratú mezben melegített, így emlékezett a bostoni maratonin történt terrortámadásban elhunyt nyolcéves kisfiúra.

Ottawa Senators–Toronto Maple Leafs 1–4
Boston Bruins–Pittsburgh Penguins 2–3
New Jersey Devils–Florida Panthers 6–2
Winnipeg Jets–New York Islanders 4–5 – szétlövéssel
Montreal Canadiens–Washington Capitals 1–5
Carolina Hurricanes–Philadelphia Flyers 3–5
Chicago Blackhawks–Phoenix Coyotes 2–3 – szétlövéssel
Vancouver Canucks–Detroit Red Wings 2–1 – szétlövéssel