Fontos Rangers-, és Columbus-győzelem

2013.04.22. 10:02

callahan.jpgÚjabb továbbjutó egyelőre nincs, de a New York Rangers és a Columbus tett óriási lépést ezért. Mindkét csapat három pont előnnyel áll a keleti, illetve a nyugati konferencia nyolcadik helyén. A Rangers a New Jerseyt verte, amely most már bizonyosan nem lesz playoffos idén. A hazaiak közül Ryan Callahan duplázott, a Devils hat év után először maradt le a rájátszásról. A Columbus másfél perccel a vége előtt lőtt Ryan Johansen góllal nyert San Joseban. A Blue Jacketsben Mark Letestu két gólt lőtt, gólpasszt is adott, ilyen eredményes korábban még egy meccsen sem volt. A columbusi sikerrel a Detroit került nehéz helyzetbe, három pont a hátránya, igaz kettővel kevesebbet játszott a Columbusnál.

A Dallas is lemaradni látszik, a Stars hosszabbításban kapott ki Los Angelesben, a bajnokcsapatban Dustin Brown duplázott. A Boston Tuukka Rask 28 védésével nullázta le a Floridát, a győztes gólt szerző Jaromir Jagrnak ez volt 118. ilyen találat, ezzel utolérte a legendás Phil Espositót (a lenti videón a sporttörténeti gól). A Tampa a Carolinától is kikapott, a két csapat így helyet cserélt a tabella hátsó felében, a vendégek közül Jiri Tlusty jutott el két gólig.

A Minnesota otthon szórakozott el megint két fontos pontot, a végén még bajba kerülhet, a Columbusszal azonos, 51 ponttal a hetedik nyugaton. A Calgary elsősorban a 34 védésig jutó Joey MacDonaldnak köszönheti a sikert. Ahogy a San Josenak, úgy a St. Louisnak is elég lett volna vasárnap egy pont, de a Blues kikapott Denverben, sorozatban nyolcadszor az Avs otthonában. A sorozatban a hetedik playoffját elbukó Edmonton úgy kapott ki Anaheimben, hogy Taylor Hall révén még az Oilers vezetett.

Boston Bruins-Florida Panthers 3-0
New York Rangers-New Jersey Devils 4-1
Tampa Bay Lightning-Carolina Hurricanes 2-3
Minnesota Wild-Calgary Flames 1-4
Colorado Avalanche-St. Louis Blues 5-3
San Jose Sharks-Columbus Blue Jackets 3-4
Edmonton Oilers-Anaheim Ducks 1-3
Los Angeles Kings-Dallas Stars 4-3, hosszabbítás után