Csoportelső az Anaheim és a Vancouver

2013.04.23. 10:40

detroit.jpgSem a Winnipeg, sem a Detroit nem szalasztotta el a lehetőséget és mindkét csapat egy-egy pontra zárkózott a keleti, illetve a nyugati nyolcadik helyhez. A Vancouver a Northwest-, az Anaheim a Pacific-divíziót nyerte meg. A Jets Buffalóban nyert és 6-0-1-es utolsó hétmeccses mérlegével még mindig megmaradt a továbbjutási esélye. Antti Miettinen döntötte el a meccset hét és fél perccel a vége előtt. A Detroit nagy ijedtében lenullázta a Phoenixet, így a Coyotes gyakorlatilag kiszállt a továbbjutásért folyó versenyből. Jimmy Howard 34-szer védett jól, Henrik Zetterberg pedig három gólt készített el, a svájci Damien Brunner góllal és gólpasszal lett a meccs embere.

A Pittsburgh Sidney Crosby és Jevgenyij Malkin nélkül is simán verte az Ottawát. Dan Bylsma, a Penguins mestere 200. győzelmét szerezte meg, ehhez mindössze 316 meccsre volt szüksége, ezt a mérföldkövet elért edzők közül a leggyorsabban sikerült ez neki. A kapuban Tomas Vokoun pályafutása 700. meccsén a 300. győzelmét szerezte meg.

Győzelemmel lett divízió-első az Anaheim és a Vancouver is. A Ducks Edmontonban nyert simán, Viktor Fasth-nak 24 védés kellett a shutouthoz, a csapat 2007 óta először végzett csoportja élén. A Sedin-ikrek (a videón az egyik közös gól) négy pontjával a Vancouvert sem lehet már utolérni. Élete első NHL-meccsét játszotta Frank Corrado és a 2011-es draft 150. választottja rögtön bekerült a meccs három legjobb embere közé.

Buffalo Sabres-Winnipeg Jets 1-2
Ottawa Senators-Pittsburgh Penguins 1-3
Detroit Red Wings-Phoenix Coyotes 4-0
Edmonton Oilers-Anaheim Ducks 0-3
Vancouver Canucks-Chicago Blackhawks 3-1