Másodszor hosszabbítás a Stanley-kupában

2013.06.16. 08:42

gosg2.jpgEzúttal a Bostonnak hozott szerencsét a hosszabbítás, a Stanley-kupa döntőjének második meccsén. Egy védelmi hiba is kellett, hogy a Bruins nyerje a találkozót. Kilenc éve először fordult elő, hogy a döntő két meccs után 1-1-re álljon. A második chicagói találkozón csak három gól esett, a Blackhawks vezetésről bukta el a pályaelőnyét. A bostoni Nathan Horton végül vállalta a játékot és 21 és fél percet volt a jégen. A harmadik találkozót már Bostonban rendezik, közép-európai idő szerint kedd hajnalban.

Chicago Blackhawks-Boston Bruins 1-2 (1-0, 0-1, 0-0, 0-1)

Chicago, United Center, 22 154 néző, vezette: Dan O'Halloran, Wes McCauley.

Gólszerző: Sharp (Kane, Handzus, 11:22), ill. Kelly (Paille, 34:58), Paille (Seguin, McQuaid, 73:48).

Kiállítás: 4 perc, ill. 6 perc. Emberelőny: 3/0, ill. 2/0. Kapusok: Crawford 26/28, ill. Rask 33/34.

Az első és legfontosabb kérdésre még a meccs előtt választ kaphattunk. A bostoni Nathan Horton végül vállalta a játékot, de csak egy lövéssel tudta segíteni csapatát. Az első harmadban amúgy sem sok vendégakciót lehetett feljegyezni, többnyire a Chicagónál volt a korong, a kapura lövések aránya pedig elképesztő fölényt mutatott. 19-4 volt húsz perc után az állás, igaz Tuukka Rasknak csak kétszer kellett nagyot védeni.

Ahogy az első harmadban a Blackhawks-gól, úgy a másodikban a bostoni is egy kapu előtti kavarodás után született. Chris Kelly egy kipattanóba korcsolyázott bele és az idei rájátszásban először volt eredményes.

A harmadik játékrészben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, talán a Boston előtt némileg több, 1:28-cal a vége előtt Jaromir Jagr dönthette volna el, de Crawford bravúrral védett. A hosszabbítás tizennégy perce is bátor játékot hozott, 14 kapura lövéssel, végül egy eladott korong döntötte el a meccset. A Chicago a saját harmadában szórakozta el, McQuaid szerezte meg, Tyler Seguin elé passzolt, aki Daniel Paille-t hozta helyzetbe, a 29 éves csatár gyönyörűen lőtte el Crawford mellett a hosszú sarokba a korongot, gólpassza mellett meccset eldöntő gólt szerzett.

2004 óta ez volt az első olyan Stanley-kupadöntő, amikor a csapatok az első két meccs után 1-1-re állnak, kilenc éve a Calgary és a Tampa állt így, és végül a hetedik meccs döntött a Lightning javára.

A párharc állása: 1-1.