A Chicago egy lépésre a Stanleytől

2013.06.23. 08:44

kane_1.jpgPatrick Kane gyors keze döntötte el a Stanley-kupa ötödik meccsét. A Chicago fiatal csatára kétszer is betalált a most is elképesztő bravúrokat bemutató Tuukka Rask kapujába. A Chicago kedd hajnalban már bajnok lehet, a Boston fáradni látszik, a védelem kétszer is csődöt mondott ezen a meccsen. Ezzel együtt sincs reménytelen helyzetben a Bruins. Két éve is hasonlóan állt a Vancouverrel szemben, de 2-3-ról is sikerült behúznia a Stanleyt. A folytatás kedd hajnalban, majd Bostonban.

Chicago Blackhawks-Boston Bruins 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)

Chicago, United Center, 22 274 néző, vezette: Brad Wilson, Chris Rooney

Gólszerző: P. Kane (Oduya, Toews, 17:27), P. Kane (Bickell, Toews, 25:13), Bolland (Frolik, 59:46, EN), ill. Chara (Krejci, Lucic, 43:40).

Kiállítás: 4 perc, ill. 8 perc. Emberelőny: 2/0, ill. 0/0. Kapusok: Crawford 24/25, ill. Rask 29/31.

Patrick Kane lett az ötödik meccs hőse, kétszer is betalált, mindkétszer nagyszerű helyzetfelismerési képességének köszönheti a gólt. Az első harmadban Johnny Oduya hatalmas bombája kettétörte Denis Seidenberg botját és a lecsorgó korong Kane elé pattant, aki nem sokat vacakolt, közvetlen közelről a kapuba vágta. A második harmadban Bryan Bickell lövése pattant ki Raskról, Bickell megkerülte a kaput és a visszatett korongot Kane tette közleről a kapuba.

A két gólig is többet és veszélyesebben támadott a Chicago, Rasknak sokkal több gondja volt, de Crawford is bemutatott több bravúrt. A Boston elkezdett futni az eredmény után és 0-2 után többet volt a korong a chicagói kapu előtt. Zdeno Chara nagy lövése hozta vissza a vendég reményeket. A Boston a végén a kapust is lehozta, Dave Bolland 13,6 másodperccel a vége előtt lőtt az üres kapuba.

Nehéz helyzetben van a Boston, de nem reménytelenben. 2011-ben is úgy nyerte meg a Stanleyt, hogy az ötödik meccs után 2-3-ra állt a Vancouverrel szemben, aztán a hatodik és hetedik meccset is megnyerte, méghozzá 9-2-s gólkülönbséggel.

Rossz hír a chicagói drukkereknek, hogy Jonathan Toews a második harmadban megsérült, mindössze 12:56-ot volt a jégen, Marian Hossa játszott, de ő sem egészségesen vállalta a játékot, mindössze egy kapura lövése volt. A második oldalon Patrice Bergeron került a veszteség listára, a bostonit kórházba vitték a meccs után, állapotáról később nyilatkoznak. Kane az első három meccsen mindössze egy assziszttal állt, az utolsó két meccsen három gólig jutott.

A párharc állása: 3-2 a Chicago javára