Három kapus, három történet

2013.07.02. 10:01

thomas.jpgTim Thomas visszatérne az NHL-be. A Boston korábbi kapusa, aki saját maga döntött úgy, hogy elege van a jégkorongból, most mégis visszavágyódik. A 2009-ben és 2011-ben Vezinát nyert kapus 2011-ben Stanleyt nyert a Bruinsszal, majd saját maga döntött úgy, nem folytatja. Előbb büntetést kapott azért, mert nem jelent meg a Boston edzőtáborába, pedig a 2012–2013-as szezonban még 20 millió dollár járt volna neki. Aztán a New York Islandershez tradelték, ennek csak taktikai oka volt, nyilvánvaló volt, hogy egyetlen meccsen sem fog védeni. Nem lesz egyszerű dolga Thomasnak, a jelenlegi piacon olyan kapusok keresnek csapatot maguknak, mint Nyikolaj Habibulin, Ilja Brizgalov, Ray Emeri, Jevgenyij Nabokov, vagy Chris Mason.

Arról nem is beszélve, hogy ebbe a sorba kerül majd Rick DiPietro is, akit kivásárolna szerződéséből a New York Islanders. A nagy tehetségnek kikiáltott kapus pályafutása nagy részét kórházban és rehabilitációval töltötte eddig, pedig nyolc szezon, évi 4,5 millió dollárral, még visszavan a kontraktusából. Nem véletlen, hogy szabadulna tőle Garth Snow általános igazgató. DiPietro három meccset védett legutóbb az NHL-ben, majd a farmcspathoz küldték. A 2000-es 1/1-esnek az elmúlt 13 szezon alatt mindössze 319 meccse volt.

Hogy ne csak keserű sorsok kerüljenek szóba, egy boldog ember Szergej Bobrovszkij, aki a Columbusszal hosszabbított két évet, keresete 11,25 millió dollár lesz a hátunk mögött hagyott idény legjobb kapusának.