Egy fehérorosz Washingtonban

2013.08.23. 19:03

grabo.jpgAz elmúlt hetek kis pihenője után most újra arccal a tengerentúli hoki felé fordulunk. Igazi bomba nem robbant az NHL-ben augusztusban. Két, viszonylag ismertebb hokis váltott klubot, illetve kiderült az is, hogy Jaromir Jagrt valószínűleg az utolsó idényben látjuk hokizni. Így aztán – de persze nem csak a cseh hokisért – érdemes követni a szezon eseményeit, és a Powerplayt is.

Péntek reggel a Washington Capitals lecsapott a Toronto szabaddá váló csatárára, Mihail Grabovszkijra, aki egy évre, 3 millió dollárért lett a fővárosi csapat játékosa. A 29 éves Grabovszkijnak egészen július 4-ig volt élő szerződése a Maple Leafs-szel, amely a még hátralévő négyéves, 21,5 millió dolláros kontraktusából vásárolta ki a németországi Potsdamban született fehérorosz csatárt. Grabovszkijnak 367 NHL meccsen 94 gólja és 21 pontja van eddig.

Douglas Murray szintén egyéves megállapodást írt alá, a 33 éves vdő a Montreal Canadienshez került, az előző idényt a San Josenál kezdte, majd a Pittsburghnél fejezte be. A pályafutás 465 meccsén 370 büntetőpercet összeszedő hátvéd a sérült Alekszej Jemelint pótólhatja a kanadai csapatnál.

A Carolina Zach Boychuk játékjogát további egy évvel meghosszabbította, a 23 éves csatár 550 ezer dollárt fog keresni. Az Anaheim védője, Sheldon Souray hosszabb időre kidőlt A hátvéd 3-5 hónapig nem állhat csapata rendelkezésére. A Ducks – amely még mindig nem tudott arról nyilatkozni, Teemu Selanne folytatja-e – gyorsan gondoskodott a pótlásról, az Edmonton szabadügynöke, Mark Fistric érkezett Kaliforniába. Gustav Nyquist csütörtökön döntött úgy, hogy elfogadja a Detroit – anyagiakban nem részletezett – újabb, kétéves szerződését. Nyquist tavaly annak a Grand Rapidsnak volt az alapember, amely megnyert az AHL-bajnokságát.