Így áll a Nashville Predators

2013.09.19. 16:40
0 hozzászólás

nashville.jpgHárom szezon után 2013-ban lemaradt a Nashville a playoffról, David Poile a Preds GM-je sosem volt híve a nagy játékos mozgásnak, most mégis a vérfrissítés mellett döntött. A nyáron nem kevesebb, mint hat – legutóbb még máshol játszó – szabadügynök kapott szerződést és a 2013-as, 1/4-es, Seth Jones is. A legutóbbi idényben a védő Shea Weber volt a csapat legeredményesebb játékosa, így sem különösebben meglepő, hogy újak közül négyen csatárok.

Érkezett a center Matt Cullen, a szélső Viktor Stalberg, valamint Matt Hendricks és Eric Nyström is, valamennyien nem kiemelkedő, de nagyon megbízható játékosok, akik képesek lehet Barry Trotz edzővel az alapcélt megvalósítani. Szükség is van a góllövőkre, mivel tavaly csak három olyan hokis volt, aki legalább a tíz gólt elérte.

sweber.jpgAzt persze, nehéz lenne most megfogalmazni, hogy e négy csatár milyen erősítést jelent majd, annyi biztos, hogy Cullen tavaly 28 (7+20), Stalberg 23 (9+14) pontig jutott. Természetesen a csatárok mögött egy védelem is fontos része a sikernek, ehhez a kapuban Pekka Rinne adott, de ha a tavalyi mérlegét nézzük (0,910-es védéshatékonysága a 25., 2,43-as kapott gól/meccs átlaga a 18. volt) a védelem is komoly fejlesztésre szorul.

Ennek első lépése a nagyon tehetséges Seth Jones entry-level szerződése (évi 3,225 millió dollárért), valamint a svájci Roman Josi 2020-ig történt szerződéshosszabbítása. Shea Weber egészen nagyszer játékos, de valahogy így is lyukasnak érezhető a Predators-kékvonal. Ráadásul Rinne májusban artroszkópos csípőműtéten esett át.

A támadójáték erősítése mellett szólnak a következő tények is. A Nashville 2,27 gól/meccs átlaga a liga második legalacsonyabb eredménye, a találkozónkénti 25,9 kapura lövés pedig a legrosszabb ligamutató. A várható kezdősorok:

Kapusok: Pekka Rinne (Carter Hutton)

Hátvédek: Roman Josi, Shea Weber – Seth Jones, Kevin Klein – Mattias Ekholm, Ryan Ellis – Victor Bartley

Csatárok: Colin Wilson, Mike Fisher, Patric Hornqvist – Viktor Stalberg, David Legwand, Filip Forsberg – Nick Spaling, Matt Cullen, Craig Smith – Eric Nystrom, Paul Gaustad, Matt Hendricks – Gabriel Bourquem Richard Clune.

Sok múlik még Colin Wilson egészségén is. A csatár még márciusban sérült meg, addig 25 meccsen 19 pontot gyűjtött. Érdemes lesz figyelni a nagyon fiatal Filip Forsbergre is, akit 2012-ben, a 11. helyen draftolt a Washington, a Nashville március 4-én, Martin Eratért és Michael Lattáért cserébe szerezte meg. Forsberg a Nasville történetének harmadik legfiatalabb hokisaként mutatkozott be az NHL-be, öt meccse van,

Érkezett: T. J. Brennan (Florida Panthers), Viktor Stalberg (Chicago Blackhawks), Matt Cullen (Minnesota Wild); Eric Nystrom (Dallas Stars), Matt Hendricks (Washington Capitals), Carter Hutton (Chicago Blackhawks); Seth Jones (Portland Winterhawks), Bryan Rodney (Edmonton Oilers), Theo Ruth (Springfield Falcons).

Távozott: Jeremy Smith (Columbus Blue Jackets), T.J. Brennan (Toronto Maple Leafs), Mike Moore (Boston Bruins), Szergej Kosztyicin (Avangard Omszk), Brandon Yip (Phoenix Coyotes), Matt Halischuk (Winnipeg Jets), Hal Gill (Philadelphia Flyers), Bobby Butler (Florida Panthers), Chris Mueller (Dallas Stars), Jonathan Blum (Minnesota Wild), Chris Mason (Ritten).

Hosszabbított: Roman Josi (2020, 28 millió USD), Joe Piskula (2015), Kevin Henderson (2016), Victor Bartley (2017, 2 millió USD), Rich Clune (2017, 1,8 millió USD), Nick Spaling (2015, 1,5 millió USD).