Jarome Iginla: két gól az 1300. meccsen

2014.03.18. 14:32

iginla_3.jpgJarome Iginla az 1300. meccsét játszotta és ahogy illik ilyenkor gólokkal, kettővel tette emlékezetessé a Minnesota elleni meccset. A 36 éves hokis pályafutása során 555 gólt ütött és 606 gólpasszt adott, az NHL történetében az 55. játékos - és az ötödik aktív - aki eljutott eddig a mérföldkőig. Mellette még Loui Eriksson és Reilly Smith lőtték a Bruins góljait, a Wild Jason Pominville révén szépített. A Boston amúgy az utolsó 15 meccséből a tizenkettidekt nyerte meg.

A Vancouver megint kikapott, csak három győzelme van utolsó tíz meccséből. Alex Burrows hiába termelt három pontot, a másik oldalon Steven Stamkos és Ondrej Palat, vezérletével a Tampa frissebb volt az első két harmadban, amikor háromgólos előnyt hozott össze, hiába kapaszkodott a Canucks, csak a szépítésig jutott el. Valtteri Filppulla is betalált a Boltsban, a finnek ez volt a 300. pontja. A meccs előtt a 2004-es bajnok Tampát köszöntötték, amelynek éppen a mostani ellenfél edzője, John Tortorella volt a szakvezetője.

A St. Louis-i pofozkodásról már szóltunk, arról is, hogy a Blues a Winnipeg legyőzésével ligaelsőként elérte a 100 pontot. A Blues Brenden Morrow révén szerzett vezetést, majd Eric O'Dell egyenlített a végén pedig David Backes duplája jött. A St. Louis harmadik gólja is üres kapura ment, ahogy a nem létező negyedik, amelyet a bunyó miatt nem adtak meg.

Az utolsó harmadban sikerült fordítania a Phoenixnek a Los Angelesszel szemben, A kétpontos Keith Yandle egyenlített, Jeff Halpern lőtte az egyenlítő gólt. Az első harmadban Rob Klinkhammer és Mikkel Boedker 63 másodperc alatt vágott kettőt a Kingsnek, amely ez után Tanner Pearson, Alec Martinez és Marian Gaborik góljaival fordított. A Kings a második játékrészben 15-3-ra nyerte a kapura lövéseket, de a fölényéből nem tudott olyan előnyt kovácsolni, amely végig kitartott volna. Érdekes statisztika az is, hogy Kings az eddigi 139 olyan meccséből, amikor két harmad után vezetett, 126-ot megnyert, ez volt a 11. veresége csak.

Boston Bruins-Minnesota Wild 4-1

Tampa Bay Lightning-Vancouver Canucks 4-3

St. Louis Blues-Winnipeg Jets 3-1

Los Angeles Kings-Phoenix Coyotes 3-4