A chicagói edző rekordot döntött

2014.03.20. 11:25

quenneville.jpgMinden bizonnyal a szerdai játéknapon a legnagyobb érdeklődés a nyugati csúcsrangadót, a Chicago–St. Louis meccset kisérte. Aztán a vége nagyon sima lett, a bajnok lenullázta a liga legjobbját, kettejük között hat pontra csökkent a különbség. Emberelőnyös gólok foglalták keretbe a találkozót, Duncan Keith, Andrew Shaw, Marcus Kruger és a végén Ben Smith ütötték a gólokat. Ahogy arról korábban írtunk, Joel Quenneville 700. győzelmét ünnepelte a St. Louis kilenc meccs után először nem szerzett pontot és először kapott ki rendes játékidőben Central-divíziós ellenféltől ebben a szezonban. A bajnok kapusa, Corey Crawford tizedszer nem kapott gólt pályafutása során

Nem csak jó hírek vannak Chicagóból, a meccsen megsérült a Blackhawks kapitánya, Patrick Kane és várhatón az április 13-ig tartó alapszakaszban már nem léphet jégre. A találkozó amúgy ünnepséggel kezdődött, az 1000. meccsét játszó Michal Handzust köszöntötték egy ajándékütővel.

Steven Stamkos mesteri hármasát is felemlegettük korábban, a Tampa torontói sikeréről még meg kell említeni, a csapatkapitány mellett Radko Gudas és Tyler Johnson szerezték a gólokatt, Gudas már az 59. másodpercben betalált. A Maple Leafs az utolsó harmadban 22-8-ra nyerte a kapura lövéseket, de csa egy gólt tudott szerezni. A Colorado két nap alatt kétszer kapott ki Kanadában, Montréal után Winnipegben is vereséget szenvedett Patrick Roy csapata. A Jets elleni meccsen legalább egy pontot szerzett. A hazaiaknál a hárompontos Blake Wheeler döntötte el a két pont sorsát, Andrew Ladd kétszer is betalált. Wheeler most két gólpasszt adott, 35 asszisztja és 59 pontja a legtöbb a csapatban.

A Vancouver a Nashville-t nullázta le, ezzel a Canucks három pontra megközelítette a továbbjutást érő helyet. Eddie Lack kapus most a mezőny legjobbja lett, shutouttal és 30 védéssel. Henruik Sedin is beindult, hosszú szünet után három meccse pontszerző, most két asszisztot adott, március 16-a óta ötöt. A Vancouver az utolsó harmadban döntötte el, A 47. percben, 73 másodperc alatt szerzett két gólt.

Toronto Maple Leafs-Tampa Bay Lightning 3-5

Chicago Blackhawks-St. Louis Blues 4-0

Winnipeg Jets-Colorado Avalanche 5-4, hosszabbítás után

Vancouver Canucks-Nashville Predators 2-0