Örült hajrá lesz keleten

2014.03.28. 11:26

raskprice.jpgKeleten az Atlantic-divíziót a Boston Bruins (106 pont) vezeti, a Montréal (91) és a Tampa Bay (89) előtt. Tampa izzadságszagú győzelmét már megírtuk, a Montréal viszont szeznzációs meccsen győzte le a Detroitot. A meccset Tomás Plekanec két elsőharmados gólja vezette fel, a Canadiens a negyvenedik perc végére is tartotta a kétgólos előnyét. Az utolsó harmad szenzációs játékot hozott. Előbb Tomas Tatar három perc alatt kiegyenlített, majd Max Pacioretty és Thomas Vanek újabb két góljával megint a Montréal állt jobban. Vanek találatára 24 másodpercen belül jött a válasz, de a több gól már utána nem esett.

A Boston a Chicagót győzte le 3-0-ra, a harmadik harmadban Carl Söderberg és az addigra a második gólt szerző Patrice Bergeron 13 másodperc alatt eldöntötte a meccset. A Metropolitanban a Pittsburgh (97 pont) az első, amely otthon kapott ki a Los Angelestől, a Kings franchise-rekordot állított be azzal, hogy nyolcadik meccsét nyerte meg egymás után idegenben. A Penguins mögött a New York Rangers (86) a második, a Philadelphia (83) a harmadik, e két csapat pihent csütörtökön. A szabadkártyás helyekért óriási lesz a tülekedés. A Columbus, a Detroit, a Washington és a Toronto áll 80. ponttal, de még akár a 76 pontos New Jersey is beleszólhat ebbe a csatába, ez öt csapat közül csak kettő juthat tovább. A többieknek (Carolina, Ottawa, NY Islanders, Florida, Buffalo) már szinte semmi esélye.

A nyugati Central-dívizió és az egész mezőny legjobbja a már továbbjutott St. Louis Blues, amely eddig 107 pontot gyűjtött, a Chicago (99) a második, a Colorado (98) a harmadik. Meglepő lenne, ha ebben a csoportban változás lenne ebben a hármasban, mivel a Minnesota hátránya már 13 pont az Avalanche-csel szemben. A Blues éppen a Wildot verte, T.J. Oshie mesterhármast vágott, karrierje során az elsőt. A Colorado a Vancouvert verte, Tyason Barrie a hosszabbítás 55. másodpercében döntötte el a meccset. Barrie ebben az idényben már a harmadik OT-s gólját szerezte, amellyel David Jones 2011-es franchise-rekordját állította be. Szemjon Varlamov pedig már 36 győzelemnél tart, amely a klub történetének negyedik legjobb eredménye.

A Pacificban már a San Jose (103) és az Anaheim (101) is továbbjutott, most a Los Angeles (92) a harmadik, nyolc ponttal mögötte pedig a Phoenix következik, amely szabadkártyás helyen áll és nagyon fontos meccset nyert meg New Jerseyben, szétlövéssel, Mikael Boedker győztes góljával. A Vancouver és a Dallas hajt még a továbbjutó helyekért, hátrányuk most öt pont, de míg a Stars 10 meccset játszik még, addig a Vancouver csak hetet, a most vonal fölött lévő Minnesota és Phoenix pedig hetet-hetet. Kilenc pontot már szinte lehetetlen ledolgozni ilyen rövid időn belül, így idén a Nashville, a Winnipeg, valamint a Calgary és az Edmonton biztos nem lesz ott a playoffban. A Jets azért megpróbálja a lehetetlent és San Joseban is nyerni tudott Blake Wheeler három pontjával. A Sharskban Joe Thornton lett a liga 100. játékosa, aki 1200 meccsig jutott.

Boston Bruins-Chicago Blackhawks 3-0

New Jersey Devils-Phoenix Coyotes 2-3 - szétlövés után

Pittsburgh Penguins-Los Angeles Kings 2-3

Detroit Red Wings-Montreal Canadiens 4-5

Tampa Bay Lightning-New York Islanders 3-2 - szétlövés után

Florida Panthers-Carolina Hurricanes 0-3

St. Louis Blues-Minnesota Wild 5-1

Nashville Predators-Buffalo Sabres 6-1

Colorado Avalanche-Vancouver Canucks 3-2 - hosszabbítás után

San Jose Sharks-Winnipeg Jets 3-4