A Tampa és a Montréal is továbbjutott

2014.04.02. 12:41

tblmtl.jpgAz NHL keddi játéknapján éppen egymással játszott az Atlantic-divízióban szereplő két csapat és végül a hazai, floridai nyerte a meccset. Ezzel az eredménnyel mindkét csapat továbblépett, a Tampa az elmúlt hét évben most másodszor, legutóbb 2011-ben a főcsoportdöntőig menetelt. A meccsen a Bolts újonca, Ondrej Palat két gólpasszt is adott, a két csapat szezonbeli, egymás elleni négy meccséből most nyert először a hazai csapat. Ahogy tegnap megírtuk, több csapat számára fontos meccset játszottak, a lehetőséggel a Toronto és a Dallas tudott élni, a Maple Leafs ráadásul március 13-a óta először nyert, a Stars viszont egymás után harmadszor.

Nyolc vereség után a Calgaryt gyűrte le a Toronto, nem volt könnyű meccs az újoncokkal teletüzdelt Flames legyőzése, amelyben Bryce Van Brabant volt tizedik olyan hokis, aki ebben a szezonban mutatkozott be. Ennél lényegesen egyszerűbben intézte el a Dallas a Washington, idegenben, 5-0-ra. Győzelmével a Dallas már playoffos helyen áll, a Winnipegtől vereséget szenvedő Phoenixet szorította onnan ki. A Toronto a Washington elé lépett, de még mindketten a vonal alatt - egy, illetve kétpontos hátrányban - vannak. A dallasi győzelemhez tartozik, hogy a korábbi pittsburghi hokis, Dustin Jeffrey első két gólját lőtte az idényben, Alex Chiasson három gólpasszt adott, Kari Lehtonen pedig 35 védéssel hozta a szezonbeli negyedik gólnélküli meccset.

Olyan csapatból több is akadt, amely most elszúrta a lehetőséget. A New Jersey legalább azért lehet boldog, mert egy pontot gyűjtött, de szétlövéssel így is kikapott Buffalóban. A Sabres így ünnepelte meg, hogy edzőjét, Ted Nolant végre véglegesítették pozíciójában, a hazaiak kapujában Nathan Lieuwen 33 védéssel ünnepelte első NHL-sikerét. A Columbus hosszabbításban kapott ki a Coloradótól, pedig a harmadik harmad előtt még 2-0-ra vezetett. A Vancouver pedig a New York Rangerstől elszenvedett vereségével már hat pontra került a továbbjutást érő helytől és már csak öt meccse van vissza. Innen ezt már nehéz lesz visszahozni.

Keleten tehát már playoffos a Boston, a Tampa, a Montréal, illetve a Metropolitanból a Pittsburgh. Ez utóbbiból jól eséllyel a három végezhet a New York Rangers és a Philadelphia. A szabadkártyás helyen a Detroit 84 ponttal, a Columbus 83-mal áll, őket követi a vonal alatt a Toronto (82), a Washington (81) és a New Jersey (80). Az Ottawa öt, a Carolina a Pittsburgh legyőzésével is hat ponttal van már lemaradva. Nyugaton egyszerübb a helyzet, a Centralból a St. Louis, a Colorado és a Chicago; a Pacificből az Anaheim és a San Jose már továbbment, itt szinte biztos, hogy a Los Angeles lesz a hatodik. A wild cardért küzdők közül a Minnesota (89) és a Dallas (85) most a playoffos, a Phoenix (85) erre még esélyes. A Vancouver hat, a Winnipeg hét, a Nashville már nyolc ponttal van lemaradva.

A játéknap két hőse két kapus. Két olyan kapus, aki nem kapott gólt: Ryan Miller és Kari Lehtonen. A harmadik legjobb A Coloradóban két gólt szerző Gabriel Landeskog lett. Sidney Crosby pályafutása során ötödször jutott el a 100 pontig, most egy gólpasszal sikerült ebben a szezonban első játékosként. Szerdán újabb négy meccs jön, pályán a még bizonytalanok közül az Ottawa, a Detroit és a Phoenix: Ottawa-NY Islanders, Detroit-Boston, Anaheim-Edmonton, Los Angeles-Phoenix.

Buffalo Sabres-New Jersey Devils 3-2 - szétlövés után

Toronto Maple Leafs-Calgary Flames 3-2

New York Islanders-Florida Panthers 4-2

Pittsburgh Penguins-Carolina Hurricanes 1-4

Washington Capitals-Dallas Stars 0-5

Columbus Blue Jackes-Colorado Avalanche 2-3 - hosszabbítás után

Tampa Bay Lightning-Montreal Canadiens 3-1

St. Louis Blues-Philadelphia Flyers 1-0 - szétlövés után

Vancouver Canucks-New York Rangers 1-3

Phoenix Coyotes-Winnipeg Jets 1-2 - szétlövés után

San Jose Sharks-Edmonton Oilers 5-4