Továbbjutást hozott az 1500. győzelem

2014.04.03. 12:02

detroit_8.jpgEgy továbbjutás, egy playoffhoz közeledő és egy távolodó csapat, ezt hozta az NHL szerdai négy meccse. Gustav Nyquistet és a Detroitot magasztaltuk már, a Red Wings óriási lépést tett a továbbjutás felé, hiszen a Boston legyőzésével már hat pont az előnye a Torontóval szemben. A Detroitnak hat meccse van hátra, ebből kétszer játszik otthon (Buffalo, Carolina) és négyszer idegenben (Montréal, Buffalo, Pittsburgh, St. Louis), vagyis akár öt pont elvesztése is belefér, ami a leendő ellenfeleken végignézve nem egy vállalhatatlan feladat. Ráadásul a DRW jó formában van, három meccse veretlen. Nyquist produkciójához annyit érdemes még hozzátenni, hogy az AHL Grand Rapidsnál kezdte az idényt, január 20-a óta 23 gólt lőtt és 27 találatával csapata legeredményesebb játékosa. Az elmúlt két idényben 40 meccse és mindössze négy gólja volt a Detroitban, most már kijelenthető, az idény legnagyobb detroiti felfedezettje.

Amennyire közeledett a rájátszáshoz Detroit, annyira távolodott az Ottawa, amely meglepetésre otthon kapott ki a New York Islanderstől. A továbbjutásról már korábban lemondott, az olimpia óta John Tavares nélkül játszó és minden meccsén legalább 10 újonccal jégrelépő Islanders minden-mindegy alapon sorra nyeri a meccseit. Az utolsó tízből most sikerült hetedszer, és másik hármon sem játszott alárendelt szerepelt Jack Capuano csapata. Az egyik legrutinosabb, a 400 meccsét játszó Josh Bailey szerzett vezetést, majd a hazai egyenlítő gól után Casey Cizikas döntötte el a meccset. A Senators hat meccsel a vége előtt öt pont hátrányba került, majdnem reménytelen a helyzete.

A Los Angelesnek egy győzelem kellett és ezt a Phoenix ellen be is húzta, továbbjutott, míg a Coyotes-nak kapaszkodnia kell. Nyugaton a két csoport három-három továbbjutója tehát meg van (St. Louis, Colorado, Chicago, illetve Anaheim, San Jose, Los Angeles). A szabadkártyás helyért a Minnesota (89 pont), a Dallas (85) és a Phoenix (85) versenyez. Szinte kizárt, hogy a hat ponttal hátrébb álló Vancouver ehhez már közel tud kerülni. Az LA negyedik gólját a szlovén Anze Kopitar szerezte, aki már hatodik szezonjában jut el legalább 25 gólig. A Kings nem mellesleg az 1500. győzelmét ünnepelte, az elsőt 1967. október 14-én, amikor a Philadelphiát verték 4-2-re a Long Beach Arenában. Egy jó kép, az akkori győztesekről. A negyedik meccsen a 40 gólos Corey Perry duplázott, az Anaheim az 50. győzelmét szerezte meg. Perriy pályafutása során másodszor jutott el eddig, az Anaheim pedig még sosem volt ilyen eredményes az alapszakaszban, nem mellesleg 3,23 gól/meccs átlaga a legjobb a ligában.

Ottawa Senators-New York Islanders 1-2

Detroit Red Wings-Boston Bruins 3-2

Anaheim Ducks-Edmonton Oilers 3-2

Los Angeles Kings-Phoenix Coyotes 4-0