Az utolsó nagy roham a playoffért

2014.04.08. 09:50

flanjd.jpgKezdjük a legfontosabbal, öt nappal az alapszakasz vége előtt a New York Rangers is kiharcolta a továbbjutást, így keleten már csak három hely kiadó. Jelenleg a Phialdelphia a harmadik a Metropilitanban, míg a szabadkártyás helyen a Detroit és a Columbus áll. Mindkét csapat őrzi a hárompontos előnyét, amelyet most már nagy valószínűséggel meg is fog tartani. A New Jersey, a Toronto és a Washington nem került ehhez közelebb. A Devils nagy lehetőséget szúrt el azzal, hogy kedd hajnalban otthon kapott ki 1-0-ra a Calgarytól. Nyugaton három-három továbbjutó már korábban megvolt. A szabadkártyákért megy a harc, és ebben a Minnesota áll a legjobban, innen már nem fogja elbukni, főleg amilyen formában van: Ilja Brizgalov két egymás utáni meccset hozott le kapott gól nélkül.. A Dallas most egy ponttal előzi a Phoenixet, így hát érdemes megnézni, milyen meccsek várnak még a csapatokra.

A Dallas és a Phoenix vetélkedését nézzük először. A Starsnak és a Coyotes-nak is négy meccse van: Dallas – Nashville (otthon), Columbus (otthon), St. Louis (otthon) és a végén a legnagyobb csapata éppen a Phoenix otthonában. A Coyotes-ra a Dallas elleni meccs előtt egy columbusi és egy nashville-i kirándulás vár, majd a San Joset fogadják. Talán némileg a Dallas sorsolása kedvezőbb, de az utolsó meccs biztosa gyilkos lesz, főleg, ha lesz még tétje.

Keleten, ahogy említettük még hat csapatnak maradt esélye a három szabad helyre, de az a három pont (illetve a Washingtonnál négy) ami most a New Jersey és a Toronto hátrányát mutatja soknak tűnik. Nézzük milyen meccsek vannak még vissza:

Philadelphia: Florida (idegenben), Tampa (idegenben), Pittsburgh (idegenben), Carolina (otthon)

Detroit: Buffalo (idegenben), Pittsburgh (idegenben), Carolina (otthon), St. Louis (idegenben).

Columbus: Phoenix (otthon), Dallas (idegenben), Tampa (idegenben), Florida (idegenben).

New Jersey: Ottawa (idegenben), New York Islanders (otthon), Boston (otthon).

Toronto: Tampa (idegenben), Florida (idegenben), Ottawa (idegenben).

Washington: St. Louis (idegenben), Carolina (idegenben), Chicago (otthon), Tampa (otthon).

Jól látszik, hogy a Toronto és a New Jersey már csak három meccset játszik, amely azért most döntő lehet. A Columbusnak pedig két olyan találkozója is van, amely a nyugati, továbbjutásra esélyesek ellen kell lehoznia. A Detroitnak a pittsburgh-i és a St. Louis-i meccs nem lesz sétagalopp, de a Philadelphiával együtt besétálhat. Mivel a Washingtonra is kemény csaták várnak, így az jósoljuk, hogy a Blue Jackets hárompontos előnyéből marad a végére és a jelenlegi álláson már sok minden nem változik a végére.

Kedden éjszaka sok minden eldőlhet, a Detroit Buffalóban szerepel, és ekkor lesz a Columbus–Phoenix találkozó is, és a Dallas is jégre lép. Izgalmas csatákból még akad bőven. Addig is egy remek mentés a Calgary védőjétől, Krs Russeltől és az eredmények.

New Jersey Devils-Calgary Flames 0-1 

Winnipeg Jets-Minnesota Wild 0-1  

Vancouver Canucks-Anaheim Ducks 0-3