A Flyers ás a Wild is továbbment

2014.04.09. 08:43

ovecskin_7.jpgÖsszesen már csak három hely kiadó a legjobb 16-ból. Kedden újabb három csapat hozta a várt eredményt és jutott a playoffba. Keleten a New York Rangers a Carolinát intéztet el Brad Richards két góljával és már biztos továbbjutó, ahogy a Floridában nyert Philadelphia is, a Flyers a második harmadban vágott négy gólt Dan Ellisnek. A Detroit is hatalmas lépést tett a továbbjutás felé, simán nyert Buffalóban, pedig a meccs Zemgus Girgensons zseniális góljával indult – amit alatt meg is lehet nézni –, de 4-2-s vendégsiker lett a vége. A Washingtonnak marad némi esélye St. Louis-i győzelmével, Alekszandr Ovecskin az 50. gólját szerezte, NHL-s pályafutása során ötödször. A Toronto viszont Tampában kapott ki, és ezzel végleg kiszállt a versenyből. Két szabadkártyás meccsét hosszabbításban nyerte a Columbus a Phoenix-szel szemben, ezzel három meccsel a vége előtt négy pont az előnye a Capitalsszal szemben.

A nyugati konferenciában a Coyotes úgy kapott ki, hogy egy pontot szerzett, hasonlóan végzett a Dallas is, amely csak szétlövésben gyűrte le a Nashville-t. A Dallas és a Phoenix között így maradt a kétpontos különbség. A Minnesota is büntetőkkel volt jobb a Bostonnál, de ez a győzelem a Wildnak továbbjutást is jelentett.

A játéknapon a New York-i Brad Richards mellett Claude Giroux, Jason Spezza, Ondrej Palat, Nicklas Backström, Jason Pominville és Gabriel Bourque is duplázott, A nap embere a Tampa kapusa Anders Lindback lett, aki a sérült Ben Bishopot váltva maradt hibátlan 25 védéssel. A Columbus a 41. győzelmét érte el, amely franchise-csúcsbeállítás, a csúcsdöntés akár továbbjutást is érhetne.

A Vancouver tulajdonosi köre engedett a szurkolók elégedetlenségének és felmondott az elnök-igazgató Mike Gillisnek. Idén a Canucks playoff nélkül marad és a drukkerek ezt nehezen emésztik meg, ahogy pontokba szedve: John Tortorella főedzőnek való kinevezését (minden bizonnyal ő lesz a következő áldozat. Két olyan kiváló kapus, mint Roberto Luongo és Cody Schneider eltradelését, valamint a fiatal, de tehetséges Cody Hodgson eladását. Többen már az utódot is tudni vélik, aki Vancouverben 16 szezont lehúzó Trevor Linden lehet.

Buffalo Sabres-Detroit Red Wings 2-4

New York Islanders-Ottawa Senators 1-4

New York Rangers-Carolina Hurricanes 4-1

Columbus Blue Jackets-Phoenix Coyotes 4-3, hosszabbítás után

Tampa Bay Lightning-Toronto Maple Leafs 3-0

Florida Panthers-Philadelphia Flyers 2-5

St. Louis Blues-Washington Capitals 1-4

Minnesota Wild-Boston Bruins 4-3, szétlövés után

Dallas Stars-Nashville Predators 3-2, szétlövés után

Edmonton Oilers-Colorado Avalanche 1-4