Megvan a legjobb nyolc mezőnye

2014.05.01. 09:47

losangeles.jpgA főcsoport-negyeddöntők utolsó napján három hetedik meccses rangadókat rendeztek, és a végén a New York Rangers, a Minnesota, és a Los Angeles csatlakozott a korábban továbbjutott öthöz. Utóbbi kettő idegenben harcolta ki a továbbjutást. A Los Angelesnek sikerült az, ami korábban csak három csapatnak az NHL-ben, 0-3-ról fordította meg a meccset a San Jose ellen és a hetedik találkozón 5-1-re nyert San Joseban. Ezt az élmény Mike Richards és Jeff Carter egyszer már átélte, mert korábbi csapatuk, a 2010-es Philadelphia volt az egyik ilyen. Jonathan Quick megint zseniálisan védett, 39-szer, mégis a gólt ütő és gólpasszt adó Anze Kopitar lett a meccs embere. A második harmad legelején a Sharks szerezte meg a vezetést, de aztán jött öt megsemmisítő Los Angeles-i találat, az utolsó kettő már üres kapura. A Kingsnek továbbra sem kell majd sokat utazni, az elődöntőben az Anaheim következik majd.

Mindenki nagyon szomorú Denverben, a Colorado drámai csatában, hosszabbításban kapott ki a Minnesotától és Patrick Roy első idényében hiába vitte playoffba fiait, az első lépést már nem sikerült megtenni. Az Avalanche 2-0-ra, és 3-2-ra is vezetett a sorozatban, mégse, tudta behúzni a továbbjutást. A meccs is ilyen volt, 4-4-ig mindig a Coloradónál volt az előny és mindig a Minnesota egyenlített. A hosszabbításban aztán minden borult, ötödszörre már a Wild jutott előnyhöz, amely egyben a meccs és a sorozat végét is jelentette. A párharcban negyedszer volt hosszabbításos meccs, és a Colorado a korábbi hazai találkozóit mindig hozta, a legfontosabbat nem sikerült. A két gólig és egy gólpasszig jutó Nino Niederreiter szerezte a továbbjutást érő gólt, a Wild a bajnok Chicagóval folytatja majd a párharcot. Tavaly a Blackhawks ötmeccses szériában ütötte ki a Minnesotát.

A New York Rangers 2-1-re nyert a Philadelphiával szemben, a második harmadban Daniel Carcillo és Benoit Pouliot szerezte a hazaiak két gólját, amire Jason Akeson tudott csak válaszolni. A két kapus nagyszerű védései miatt lett ilyen kevés gól és szoros meccs. A philadelphiai Steven Mason 31-szer, Henrik Lundqvist 26-szor védett jól. Az utolsó harmadban elkeseredetten támadott a Flyers az egyenlítésért, Lundqvist 11-ből 10 lövést fogott meg ebben a periódusban.

New York Rangers–Philadelphia Flyers 2-1

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc végeredménye: 4–3 a New York Rangers javára

Colorado Avalanche–Minnesota Wild 4-5 – hosszabbítás után

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc végeredménye: 4–3 a Minnesota Wild javára

San Jose Sharks–Los Angeles Kings 1-5

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc végeredménye: 4–3 a Los Angeles Kings javára

Május 1-én a Boston Montréal meccsel kezdődik meg az elődöntő, keleten még Pittsburgh–New York Rangers sorozat lesz. A nyugati párosítás: Chicago–Minnesota, Los Angeles Anaheim. Az izgalmak meg csak fokozódnak.