A Minnesota lenullázta a bajnokot

2014.05.07. 10:29

brizgalov.jpgA Wild megint bizonyított, nem érdemtelenül jutott el eddig, Mikael granlund duplájával, Zach Parise és Erik Haula góljaival 4-0-ra győzte le a Chicagót. Ilja Brizgalovnak csak 19-szer kellett védeni a shutouthoz, a másik oldalon 17 lövésből esett a négy gól. Brizgalov még csak második meccsét nyerte meg a playoffban, az első idényét játszó finn Haula pedig hat alapszakasz gól után, a rájátszásban már kettőnél tart. Majdnem 42 percig semmi, aztán négy gól esett, alig több mint 17 perc alatt.

A Minessota szépített a Montréal pedig átvette a vezetést a Bostonnal szemben. A Canadiens úgy, hogy már 3-0-ra is vezetett, a vége 4-2 lett. Az előző idény legjobb védője, P.K. Subban ma is repített a kanadai csapatot, a csatárból lett védő gólt ütött és gólpasszt is adott, a meccs legjobbjának választották. A 24 éves kanadai a plaoff eddigi hét meccséből csak az első nem szerzett pontot, az utána következő haton 11-et, ebből ötször több, mint egyet. Ő minden idők harmadik kanadai védője, aki három egymás utáni meccsen is legalább két pontot szerzett (Larry Robinson és J.C. Tremblay volt képes korábban hasonlóra). Az idei sorozatban is vezeti a védők pontlistáját, most is jó esélye lett volna a Norris Trophyra, de Zdeno Charát, Duncan Keith-t és Shea Webert jelölték erre.

A Stanley Kupát nyert Peter Laviolette-et nevezték ki Nashville Predators új vezetőedzőjévé. A 49 éves szakember Barry Trotzot követi a poszton, akit áprilisban menesztettek azok után, hogy a csapat ezúttal sem jutott be a rájátszásba. Trotz volt a legrégebben regnáló tréner az NHL-ben, egyúttal a Predators 15 éves történetének egyetlen vezetőedzője. Laviolette a Carolina Hurricanesszel nyerte meg a bajnokságot 2006-ban, 2010-ben pedig döntős volt a Philadelphia Flyers trénereként. Utóbbitól a mostani szezon elején menesztették. Ő lesz az Egyesült Államok csapatának edzője a pénteken rajtoló fehéroroszországi világbajnokságon.

Főcsoport-elődöntők:

Kelet

Montreal Canadiens-Boston Bruins 4-2

A párharc állása: 2-1 a a Montreal javára.

Nyugat

Minnesota Wild-Chicago Blackhawks 4-0

A párharc állása: 2-1 a Chicago javára.