A végsőkig kiélezi a Rangers és a Penguins

2014.05.12. 10:06

rangers_3.jpgA hetedik meccs fogja eldönteni a New York Rangers és Pittsburg Penguins párharcát. Kezdődött azzal, hogy szombat hajnalban a Rangers végre megtalálta a helyes utat, hogyan is kell emberelőnyös gólokat szerezni, három lehetőségéből kétszer is, Chris Kreider és Ryan McDonagh betalált. Derick Brassard duplájára és Kevin Klein üres kapus góljára csak Jevgenyij Malkin tudott válaszolni. Hétfő hajnalban aztán sorozatban másodszor is nyert a New York-i klub, ezzel 3-3-ra egyenlített. Derick Brassard megint gólt ütött, az utolsó harmadban szükség volt Henrik Lundqvist bravúrjaira is, ebben az időszakban a Pittsburgh 11-4-re nyerte a kapura lövéseket, de gólt ütni nem tudott. Crosbyt teljesen kivettét a Rangers-védők, a legjobb pittsburghi mindössze egy lövésre volt képes 24 perc és 23 másodperc alatt. A Rangers története során 16-szor jött vissza 1-3-ról, de sorozatot nyerni még nem sikerült ilyen szituációban. Kedd hajnalban kiderül, mit hoz számukra a 17. feltámadás.

Hosszú csatákat jósoltunk, és könnyek lehet, hogy ez vár a bajnokcsapatra is. A Chicagó pénteken 4-2-re kapott ki Minnesotában, ezzel lett 2-2, majd vasárnap megint a Blackhawks nyert, immár a United Centerben, így újra 3-2-re vezet. Nehezen jött össze a harmadik siker is. Sokáig a Minnesota vezetett Erik Haula góljával, végül az utolsó harmadban Jonathan Toews szerezte a győztes gólt.

Idézzük fel azt is, hogy a másik keleti párharcban most a Bostonnál az előny, miután szombaton 4-2-re verte a meg a Montréalt, míg a kaliforniai csatában ezúttal az Anaheim nullázott és a Los Angeles otthonában tudott 2-2-re egyenlíteni. Egyáltalán nem lenne meglepő, ha valamennyi elődöntő a hetedik meccsen dőlne el. Nemsokára elemezzük a helyzetet.